icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 315098
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
7 juli 2018 16:32
6

Rapport från första Fridansen.

Efter fridansen i torsdags kväll har jag varit helt utslagen och tom på energi. Dessutom har jag gått ner ett helt kilo i vikt. Jag fattar det inte. Kanske överansträngde jag mig? Det där med att jag har lärt mig lyssna på kroppens signaler kanske bara är önsketänkande, eller det kanske bara gäller efteråt, när skadan redan är skedd?  Till exempel var det nog överdåd att ge sig ut och jogga samma morgon som fridansen, men jag kände mig så full av energi och det gick så lätt. Fast när kvällen kom, efter dansen, hade jag slagit stegrekord, nästan 25000 steg.

Det kom bara en enda person, utom jag, till premiären, och det var förstås synd. Å andra sidan var den personen en av dem jag skulle ha valt, om jag hade fått välja, och vi hade väldigt roligt. Hög volym och gott om svängrum och inga hämningar, vi triggade varann under en hel timme och blandade zumba, samba och egna koreografier med stretching, yoga och styrketräning (squats och upphopp går bra att göra till latinorytmer). Svetten rann.

Men det kostade som sagt på, dagen efter var jag stel som en hundraåring och lika orkeslös. Idag har det tillkommit ett ganska argsint humör, men det skyller jag på det tryckande vädret och det dåliga samvetet för alla bär som vi inte kommer hinna att plocka. Det finns ingen chans för oss att ta vara på det sanslösa överdådet i fem klarbärsträd. Plus alla röda och svarta vinbär och mullbär. (Plus att hallonsnåren i vägrenarna är fulla av stora, maskfria hallon.) Ett enda äppleträd kommer att ge oss äpplen som räcker till påsk. Men det är ju inte bara vi, alla med trädgård upplever samma sak det här konstiga året. Jag har erbjudit grannar och familj att komma och plocka, men tiden börjar rinna ut. Det gör mig grinig när så mycket riskerar att förfaras...

Det enda jag har orkat med idag, förutom att plocka vinbär, är att vaxa och polera våra kajaker. Nu ligger de på plats nere vid sjöbodarna. Imorgon hoppas jag få kraft att ta mig ut och paddla. Det finns ingenting som är så undergörande för humör och sinnesfrid som att ge sig ut med kajaken, alldeles ensam.

7c824005-68a8-4a53-836c-6c54b9dd8726.jpg

En promille av vad som finns i träden just nu.

8b5f0a15-be17-4f95-9e4d-13e32850908e.jpg

db8c3a7f-a4f7-4e4c-9b4b-b8d0474041fd.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 7 jul 2018 17:12
  Lovis

  Känner detsamma när det gäller alla bär m m, men mina bekymmer gäller först och främst mina grannars kossor, kalvar, får/lamm och grisar  som lider brist på både mat och vattencrying

  Hoppas fler kommer tilll nästa dans!

 • 7 jul 2018 22:13
  gasten

  Jättefina bilder!

  Synd att det inte kom flera, hoppas också att det kommer fler till nästa gång!

 • 8 jul 2018 09:06

  Godmorgon, kanske glider du just nu tyst fram i din kajak...

  Otacksamma jäklar de där öborna...skojar men har du satt upp lapparna bra, ex vid kassan på mataffären.

  Jag dansar i alla fall till din spellista- i köket, i badrummet mm. I skogen står fåglar, vind och prassel för ”ljudnjutningen”.

  93bd2437-ef45-4b8d-a859-b052d32ee742.jpeg

 • 8 jul 2018 18:42
  Monqi

  Jag som bor i lägenhet blev salig av lycka när vi fick åka ut till en bekant på landet idag och plocka körsbär (klarbär..biggaråer.. vet inte skillnad riktigt, men stora mörka och söta) och lite vinbär också 😃 fina bilder, va underbart ni bor. Kram 

 • 8 jul 2018 21:57

  Så roligt att du gillar låtlistan Ackhs, jag kan se dig framför mig!smiley De är inte otacksamma, bara upptagna med annat nu på sommaren. Det tar dessutom alltid tid att lansera något nytt. Så småningom kommer fler att upptäcka fridansen i skolan på torsdagar, det är jag helt säker på. Det blev ingen kajakpaddling idag heller, vart tar tiden vägen?? Monqi  bigarråer - mums! Klarbär är mer syrliga. Idag har det plockats bär hela dagen, grannar och familj har avlöst varann. Så skönt att det kommer till glädje och inte förfars. Det konstiga är ju att inte fåglarna bryr sig om bären i år. 

  Senast uppdaterad 8 jul 2018 21:59

 • 9 jul 2018 09:02
  Bella50

  Låter ju härligt att både dansa och paddla...dansa fritt är väl ok...men paddla är inget för mig . 

  Gillar inte sjön så mycket , trots att vi alltid hade båt i min barndom. Blev ofta sjösjuk

Logga in för att skriva en kommentar.