icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 268375
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
14 september 2018 20:53
3

Proteinpannkaksmix - perfekt mat ombord.

Idag har vi äntligen seglat både länge och fort. 37 sjömil från Syros till Mykonos. Det har blåst mellan åtta och tolv sekundmeter snett framifrån (bidevind på seglarspråk), och då skjuter Ellem fram snabb som en delfin genom vågorna. Till en början är det ren njutning, vi turas om att styra, fast Odd styr mest. Efter några timmar blir det lite enformigt, och man försöker sova en stund när man kan. Det lutar förstås väldigt mycket hela tiden. Vi äter förberedd mat till lunch, kalla hopvikta pannkakor av proteinpannkaksmix. Jag stekte dem igår, la en stor skiva goudaost och en stekt, örtkryddad tomatskiva på varje och vek ihop. Två portioner blev tre rejäla halvmånar per person, väldigt mättande och goda, perfekta att äta med händerna, alltså utan varken tallrikar eller bestick.

Ankringsviken, längst österut på Mykonos, är precis så skyddad och avsides som vi hoppades, även om det ligger ett hotell i viken. Vi ankrar på åtta meters djup, sandbotten syns tydligt. Efter snorkelkoll, bad och middag är det nu dags att krypa till kojs. Mobilen väcker oss redan 03,30. Sträckan mellan Mykonos och hamnen på Ikaria tar nio och en halv timme, och det ska börja blåsa igen redan efter lunch imorgon.

Odd snorklar för att kolla att ankaret satt sig fast ordentligt. Det är +25C i vattnet.

d23c22b3-5802-419a-bb64-a4c6cfadede4.jpeg

Hit ska vi. Till en liten hamn på södra Ikaria. Det tar styvt nio timmar om vi lyckas hålla sex knop. Sen drar den hårda vinden igång igen och vi blir förmodligen inblåsta en vecka till. Men Ikaria är en stor och spännande ö, vi behöver inte ha tråkigt.

26d2f743-55d2-4082-957d-c7bb5d4bf753.jpeg

Till middag festade vi på en rest av köttfärsgratäng, och det fanns också varsin portion proteinchokladmousse kvar i kylskåpet. Den måste du prova! Finns i MDs receptbank. Kanongod, jättelätt att laga och väldigt lite kalorier.

2b0441a9-fd0d-4007-83fb-29ea1c55867a.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 15 sep 2018 00:55
  Bella50

  Vi har egentligen oftast haft båt i vår familj när jag växte upp ...men jag blev bara sjösjuk så det är inget jag längtar till precis.

   Det ser trevligare ut än jag upplevt det, tyvärr,

  Spännande med en ny ö att upptäcka .✌️

 • 15 sep 2018 08:26
  aregnisw

  Och ni har det härligt igen ser jag, fina bilder som vanligt smiley

 • 15 sep 2018 09:23

  Jag är också en riktig landkrabba och måste jag åka båt vill jag att det ska gå snabbt från a till b. 

  Ni har det säkert underbart och njuter bland andra båtmänniskor. Ni ser öarna ur ett helt annat perspektiv än en vanlig resenär. Ha det bäst!!

Logga in för att skriva en kommentar.