icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 315094
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
2 juli 2018 21:32
14

Nu har jag tagit fan i båten!

Minns ni att jag längtade efter zumba, och funderade på att starta en egen, annorlunda dansträning? Jag skrev om det på bloggen här. Nu har jag kommit till skott, och på torsdag är det premiär. (Varför kan jag inte låta bli att göra såna här galna saker??? Jag har ju ett manus att jobba med!) Alla anslagstavlor på ön är tapetserade med den här affischen, mitt första konstverk i Powerpoint, haha! smiley Ett program som så många misshandlar, nu börjar jag förstå varför! Riktigt kul var det, när Odd visat mig alla möjligheter.

Nu håller jag tummarna för att det blir åtminstone några fler än jag på dansgolvet. Jag har satt ihop en maffig lista med latinomusik och andra endorfinhöjande låtar från Spotify (jag har kollat att föreningen betalar till STIM). Om du har Spotify så är mitt alias där katinkabillelindahl, och min musiklista till fridans heter just ... fridans. Om du vill dansa för dig själv där hemma så varsågod. Jag har ju lovat en fridanskväll i veckan hela sommaren, så listan kommer säkert att förändras och utökas. Den innehåller redan lite annat än latino.

Tårtchocken igår påverkade inte vikten. I alla fall inte idag.  indecision

20ed705c-d4a6-4608-ae8b-54d418bfeb46.JPG

 

Gillar

Kommentarer

 • 2 jul 2018 23:01
  paloma

  Säger som Marie💃🕺

 • 2 jul 2018 23:10
  Lovis

  Hej Katinka!

  Jag hittade dig på Spotify men där står det: "Ingen nyligen registrerad aktivitet". Ingenstans hittar jag ditt alias "katinkabillelindahl", bara Katinka Bille. Märkligt! Tänkte eventuellt delta i din fridans här hemma i min ensamhet. 

  Har du någon förklaring eller är listan kanske inte offentlig än?

  Kul idé att dra igång denna aktivitet laugh

  Senast uppdaterad 2 jul 2018 23:52

 • 3 jul 2018 00:35

  Så underbart- jag tror du får energi av detta !!!! Min Zumba har semesteruppehåll. 

   

 • 3 jul 2018 06:47

  Tack för info Lovis, kul att du vill följa min lista! smiley Jag har ingen förklaring till varför du inte hittar min profil på Spotify, väldigt konstigt, jag blev förstås väldigt förbryllad och började undersöka saken.. Mitt konto är tydligen kopplat via Telia, Spotify tycker att jag ska fråga dem. Jag vågar inte börja röra i detta förrän efter första dansen på torsdag, tänk om kontot plötsligt försvinner av någon orsak crying  Så här ser början av låtlistan i alla fall ut på mitt Spotify:

  635c01ab-2ae1-44a8-9e5d-1c3a1ca6f1c2.JPG

 • 3 jul 2018 08:36
  klaraelv

  Tycker om att dansa, men har verkligen tyckt riktigt illa om att röra mig i grupp sedan gymping och aerobics och allt vad det har hetat genom tiderna, att dansa efter ledare. Kan bero på att jag kände mig som en elefant i en glasbutik, även fast jag bara vägde ca 53 kg på den tiden, men noll koordination när jag skulle titta, lyssna och röra på mig samtidigt och försöka låta bli att nocka de som stod närmast.

  Det här däremot lät roligt, när man får 'skaka röv' utan att behöva göra lika som alla andra. Hade önskat att man fått vara med.

 • 3 jul 2018 09:07

  Tack alla för peppande kommentarer!heartPiaSj, du kanske hinner, det är inte förrän på torsdag! laughlaugh

  Eller hur klaraelv, du är inte ensam, många har svårt med att koordinera rörelser till musik. Särskilt i grupp och i hög takt. Det var flera som slutade i zumbagruppen här på ön för att de inte "kunde", till slut dog den ut. Det går lätt prestationstänkande i dansen, vilket är idiotiskt. Minsta barn kan ju dansa, det handlar om rörelseglädje.

 • 3 jul 2018 09:23

  Du kommer att göra succé. Jag hittade din spellista😄. Jag får träna själv här på altanen. Grannarna är ändå vana att höra den här typen av musik eftersom maken och jag tränade Zumba tillsammans innan han åkte.

 • 3 jul 2018 22:44

  Så bra LUAL, det var lugnande att höra, men så mysko att Lovis inte hittar den? Hur gjorde du?

 • 4 jul 2018 00:38

  Jag tryckte på sök och skrev in din profil som då kom upp. Sedan var det bara att scrolla ner så hittade jag Fridans. Min profil heter shirazmataz.

  Senast uppdaterad 4 jul 2018 08:02

 • 4 jul 2018 07:27
  Lovis

  När jag loggade in på Spotify utan facebook så fann jag dig, Katinka laugh Nu skall jag lyssna...

 • 4 jul 2018 08:49

  Så bra, Lovis! smiley Du ska inte lyssna, du ska dansa!heart

 • 4 jul 2018 08:53
  Lovis

  Dansa skall jag göra i morgon kväll kl 18 wink Mycket latino, det gillas (me gusta mucho) laugh

 • 6 jul 2018 12:16

  Toppenbra initiativ! Jag kommer med när jag äntligen kommer ut til ön. Ser fram emot våra härliga och trevliga promenader också. 

   

  Senast uppdaterad 6 jul 2018 12:16

 • 7 jul 2018 15:52

  Maire, jag ska skriva ett blogginlägg idag!

Logga in för att skriva en kommentar.