icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 405740
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
13 juli 2018 16:07
4

Nu har Fridansen hittat sin form.

Igår kom det två personer, utom jag, till Fridansen i skolan!laugh Den ena var förstås min äldsta, sommarboende dotter, men den andra var en vanlig tant och öbo. "Äntligen!! tänkte jag när jag såg din affisch", sa hon. "Man får göra som man vill!

Fast klockan bara var 16 och hettan utomhus var tryckande, var det svalt och fläktande inne i Stora Salen, med fördragna gardiner och öppna fönster på skuggsidan. Jag hade satt fram kaffe på termos och kylskåpskallt vatten på ett sidobord. Musiken gick igång på hög volym och vi började dansa var och en i sin egen bubbla. Eftersom vi bara var tre, hade vi gott om utrymme. Min fridanslista på Spotify börjar med Despasito och fortsätter sen i samma stil. Efter 55 minuter signalerar Carey med Joni Mitchell att det kan vara dags att varva ner.

Jag upptäckte att det var perfekt att blanda den intensiva dansen med styrketräning när jag behövde hämta andan. Jag hade tagit med mina gummiband, och varvade dansandet med övningar från mitt styrkeprogram. Nästa gång tar jag med yogamattan också, det var inte så skönt att göra armhävningar, situps osv direkt på trägolvet. Medan jag gjorde höftlyft på golvet, svävade min dotter förbi i afrikanska danskliv, och Lotta dansade på sitt sätt. Då och då stärkte vi oss med en slurk kaffe eller vatten. 

Efter en timme var vi genomsvettiga, mjuka i alla leder och glada in i minsta muskel. Det här med Fridans kan vara en av mina bästa ideer! laugh När sommarhettan ger med sig tror jag att vi kommer att vara många fler som dansar loss i Stora Salen. För min del är det perfekt motion där alla viktiga beståndsdelar finns med. Pulshöjning, glädje, styrka, kondition. Plus fika, sällskap och min favoritmusik. Det var extra kul att dansa ihop med min dotter, det har jag aldrig gjort förut. Hon har gått på kurser i afrikansk dans, och det var roligt att härma henne och testa lite nya " moves". 

d0972876-96a1-42eb-8ceb-81d579a74093.jpeg

 

Gillar

Kommentarer

 • 13 jul 2018 17:52

  Ååh vad härligt och roligt det låter!

 • 14 jul 2018 09:27
  Tita

  Jag hoppas verkligen att folk kommer dit och blir glada på kuppen!!😁🤗

  Roligt påhitt!!

 • 14 jul 2018 19:53
  chicha

  Låter kul! Skulle jag vilja gå på. 

 • 14 jul 2018 20:18

  Synd att ni inte bor i närheten!😊Det bästa är att det spelar ingen roll om vi är 3, 13 eller 23 deltagare. Så länge jag eller någon annan driver detta och bokar föreningslokalen, så länge fungerar det. Finns inga krav på antal deltagare.😊

Logga in för att skriva en kommentar.