icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 381990
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
25 oktober 2018 11:01
9

Nu blir mina 215 blogginlägg på MD till en bok!

Jag började skriva i Matdagboken på annandagen 2017.  Jag vägde minst tjugo kilo för mycket och hade kommit till vägs ände. Det kändes som om det var nu eller aldrig. Jag lovade mig själv - på min 68-årsdag i maj ska jag väga betydligt mindre och till midsommar ska jag vara smal. 

Redan från början bestämde jag att blogga varje dag fram till målvikt. Det är jag väldigt glad för idag. Nu kan jag läsa tillbaka och bli påmind om hur jag tänkte och kände. Det blir tydligt hur det kom sig att jag faktiskt nådde min målvikt på midsommarafton, och har hållit den sedan dess. 

För att göra det enklare att bläddra och läsa har jag börjat göra en bok av bloggen. Jag kopierar helt enkelt alla 215 inläggen direkt från skärmen, ett i taget, och klistrar in i ett worddokument.  När det är klart, är det bara att pussla ihop text och bilder i ett fotoboksprogram. Det finns många på nätet. Jag gillar Blurb bäst, www.blurb.com  det används mycket av bland annat bröllopsfotografer. Det är bättre än de vanliga kalender- och fotoboksprogrammen eftersom man kan ha mer text, och friare layout. Dessutom är papper, färger och bindningen av hög kvalitet. Lite dyrare, men väl värt pengarna. Det blir riktigt fina, inbundna böcker. Jag brukar göra en varje år av min vanliga blogg katinkabloggen.se. Inte för att sälja, utan för att ha i bokhyllan som kombinerad dagbok och fotoalbum. 

Det förvånar mig att inte fler använder bloggen här på MD. Utan den, och stödet jag upplevde från dem som kommenterade,  undrar jag om jag hade klarat att motivera mig hela vägen fram till målvikt. 

8735fb64-1d9c-462b-86e0-aaed9907345b.jpeg

Hösten 2017

9bf5987d-39e1-450b-b315-301eb8a6e099.jpeg

Sommar 2018

 

Gillar

Kommentarer

 • 25 okt 2018 11:44

  Bra idé, vad roligt att ha att blädfdra i!

 • 25 okt 2018 11:54

  Jag har haft samma funderingar men inte riktigt kommit till skott - tack för länktipset.

  Jag gör en fotobok med lite text varje år som är för mig och barnen ,beställer den i fler exemplar så barnen får var sin - om 25 år kommer de säkert tycka att det är extra kul att bläddra i dem och minnas tillbaka !

 • 25 okt 2018 12:49
  Bella50

  Härligt...och grattis till målvikten. 👏👏

 • 25 okt 2018 13:09

  8veckor, ja, det gäller att tänka framåt, inte så lätt alla gånger som med fotoböcker. laughEtt av mina barn, idag 40 år, kan fortfarande inte förlåta mig att jag lät hen slippa pianolektionerna... Själv tvingades jag till pianofröken från det jag var sju år, och tänkte att jag ska minsann inte göra så mot mina barn. Hur man vänder sig har man ändan bak.

 • 25 okt 2018 13:53
  Lovis

  Vilken trevlig idé laugh

 • 25 okt 2018 15:00
  gittan52

  Eftersom det finns 4 olika sätt att blogga så gissar jag att det finns fler bloggar på MD än vi ser.
  Vi kan ju välja att visa vår blogg för alla, bara medlemmar, bara MD-vänner eller dold för alla.

  Kanske är det så att det krävs en viss ”skrivarådra” för att tycka att det är roligt att blogga.

  När fotoalbumens tid till viss del är ett minne blott, så är nog dessa fotoböcker ett bra alternativ. Jag har tänkt på det många gånger, men inte kommit till skott.

  Tack för länktipset!

 • 25 okt 2018 15:13

  Det har du förstås rätt i gittan52, jag tänkte inte på att det kan finnas dolda bloggar också. wink

 • 25 okt 2018 16:41

  seglar67

  även fotografringen möts med uppgivna suckar stundtals ....och jag säger alltid att de kommer tycka det är superkul när de själva blir äldre och speciellt om de får egna barn....

 • 26 okt 2018 20:44
  chicha

  Det finns t o m ännu fler sätt att blogga här på MD, det finns ju grupperna också. Där har jag mest bloggat under min viktnedgång. Jag hade t o m en egen grupp ett tag. 

  Men visst är det viktigt att ha någon att bolla sina tankar med. 

  Dig har jag inte följt så mycket, då du ju faktiskt inte varit med särskilt länge i mitt perspektiv (som varit med sedan 2011!). Innan jag gick med i Hålla vikten-gruppen var jag ganska sällan inne här på stora bloggen. 

  Hoppas att du lyckas lika bra med att hålla vikten, som att gå ner. Det har ju gått fort för dig, så det är toppen att du även inser att det tar tid att lära sig hålla vikten. 😍

   

Logga in för att skriva en kommentar.