icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 367637
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
25 juli 2018 07:29
5

När min mage blev magisk.

Barnbarnet, sju år, är ett mycket fysiskt barn. Hon trycker sig tätt intill mig på den varma klippan i solen och fingrar på min kropp. Pillar på hakskinnet, smeker över armarnas skrynklor och häng. Klämmer på min bikinimage. ”Mormor, din mage känns som deg.” Knådar långsamt. ”Nej förresten, som sås. Den känns som sås”, konstaterar hon och sätter magen i dallring med snabba små klappar. 

Hon blir nog konstnär, som sin mamma. Med sin närgångna, oskuldsfulla och fördomsfria uppvaktning gör hon underverk för min kroppsuppfattning. Hon gillar ju det hon känner. Hon får mig att tycka, åtminstone just då,  att det är helt okej att vara mjuk och fladdrig i skinnet. 

Det är en magisk stund, för detta är den del av min kropp som jag alltid haft svårt att stå ut med. Jag har dolt min mage, klämt in den och skämts över den. Den har varit oberörbar, även för min man. En tabubelagd kroppsdel. Nu är den befriad.

affa94a4-79dd-49c9-9081-1b9fda819e78.jpeg

Sova middag.

0a12dfd1-4da1-46c3-a6c2-2cc4a35f5f53.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 25 jul 2018 07:36

  Barn har en förmåga att se allt annorlunda, underbart.

 • 25 jul 2018 08:32
  aregnisw

  Det är väl toppen att du är nöjd och inte längre gömmer din mage barn är härliga du wink

 • 25 jul 2018 08:49

  Tur att du i alla fall nu börjar gilla den! Magen förtjänar det - inifrån och ut. Som vi skrivit tidigare- tänk vad den jobbat åt oss- burit barn, processat mat och anpassat sig efter vår övervikt . Tillåt kanske fler 😉 att få klappa på katedralen av kärlek ❤️🤱🍅

 • 25 jul 2018 18:25
  gasten

  Barn är så härliga, de säger rakt ut vad de tänker!

 • 25 jul 2018 21:11
  paloma

  För barn är det naturligt att kroppar ser olika ut, det är inte som vi vuxna som klagar och är missnöja. Vi skulle lyssna på barnen oftare❤

  Senast uppdaterad 25 jul 2018 21:11

Logga in för att skriva en kommentar.