icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 436399
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
29 augusti 2018 11:06
1

Mitt första hemliga blogginlägg.

Ja, alltså, inte det här inlägget, det kan läsas av alla som vill. Jag gillar transparens i alla sammanhang och är inte särskilt känslig för att lämna ut mig själv. Vi människor är ändå ganska lika, både på utsidan och insidan, och jag är inte orolig för att det jag skriver om mig själv ska utnyttjas i några hemska syften. 

Men nu har jag ändå skrivit ett blogginlägg som bara kan ses av mina vänner här på Matdagboken. Det innehåller bland annat en före-bild på min ganska slappa mage.surprise Jag har nämligen antagit en höstutmaning från 8veckor. Vi ska bygga magrutor. Hennes senaste blogginlägg fick mig att inse att det inte krävs några större förändringar av mina vanor, för att magmusklerna förhoppningsvis ska bli synliga. Naturligtvis inte i form av ett perfekt 6-pack, men med lite fantasi så kanske... Du är välkommen att läsa mitt hemliga inlägg om du blir min vän här på Matdagboken.

Om några dagar flyttar jag ner till båten i Grekland. Det låter förstås väldigt lyxigt, men vår båt är en högst blygsam 32 fots motorseglare helt befriad från extravaganser. De flesta husbilar som vaggar omkring på vägarna är betydligt dyrare i inköp. För mig är det ändå högsta lyx att få tillbringa några höst- och vårveckor i båten och segla runt bland öarna i Egeiska havet. Ljus och värme, långa simturer, inga (nästan) måsten och ett liv med bara det allra nödvändigaste i form av prylar. Och miljöombyte förstås. 

Sommaren har varit hektisk, kalendern fulltecknad. Vi har njutit av att umgås med barn och barnbarn och hunnit med en massa sociala nöjen och förpliktelser. Är det någon mer än jag som ser fram emot en lugn höst?

cc5fcf2d-85bd-42b1-8601-93fef3ae0057.jpg

Äpplestressen är två månader för tidig. Våra Ingrid Marie måste iväg till musteriet innan vi ger oss av. Andra höstar, efter normala somrar, brukar äpplena vara klara att plocka ner när vi kommer hem från Grekland.

43e47855-0455-4d5c-9fea-8ec4e5f80342.jpg

Gillar

Kommentarer

  • 2 sep 2018 07:16
    aregnisw

    Jag ser fram emot en lugn och välbehövlig höst utan oro och värk.

Logga in för att skriva en kommentar.