icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 406390
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
25 september 2018 20:35
5

Magrutor är nog inte min grej.

Jag hoppar av utmaningen om att skaffa magrutor. Det känns omöjligt och därmed meningslöst. Jag har löst skinn och fettvalkar på magen som envist sitter kvar, trots att vikten snällt ligger där den ska, och trots att jag har stenhårda magmuskler under allt fluffet.

Mitt midjemått är 80 cm, dvs helt godkänt ur hälsosynpunkt, men mitt valkmått är 85 cm. Huden på magen har tänjts ut under tre graviditeter, varav en med två stora tvillingar (3,4 kg och 3,6 kg) och därefter åratal av övervikt. Det är bara fånigt och respektlöst mot min kropp att förvänta sig magrutor till jul, alldeles oavsett hur mycket jag tränar.

Jag ska fortsätta träna magmusklerna, men inte med någon tidspress. I januari i år trodde jag aldrig på ett midjemått på 80 cm, då låg det över 100. Idag har jag nått målet. Det enda kvarvarande missnöjet gäller den där valken ovanför ärret som uppstod efter bukplastiken när jag fött tvillingarna. Jag kanske helt enkelt får förlika mig med den souveniren.

eb374ec2-0099-449b-a150-20e26b99c08f.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 25 sep 2018 21:53
  Bella50

  Vem bryr sig...jag är i samma båt och har blivit väldigt ” rynkig och lös ” på överarmar och lår...men det går att dölja med kläder...och allt är bättre än övervikten, eller hur?

  Numera är jag glad att iaf underarmar och underben är visningsbara. 👏👏😄

  Bra beslut...man måste nån gång vara nöjd...och stolt över resan man gjort. 

  Pepp från en som vet 😃✌️

  Senast uppdaterad 25 sep 2018 21:54

 • 26 sep 2018 08:59

  Löst skinn kan man ju inte träna bort och du har ju uppnått så finfina resultat med en minskning av midjemåttet med hela 20 cm.

  Titta på vad du uppnått och var stolt över DEt resultatet.

  Min magruteutmaning fortsätter , men det är ju faktiskt mest för min sons skull som tycker det är kul att vi tränar tillsammans ;)

 • 26 sep 2018 09:08
  paloma

  Magrutorna finns säkert där under skinnet, och mest har vi kläder på oss. Men jag hade hellre tagit skinnet än att den var utspänd av fett.

  Du har en väldigt fin och vältränad kropp för din ålder, badbilden du hade ute häromdagen visar att din kropp klarat din viktnedgång jättebra. Jag hade inte varit missnöjd om min kropp såg ut så om 13 år🙂

 • 26 sep 2018 19:44

  Tack alla för kommentarer, det är ju sant och precis det jag känner Bella50, nån gång får man vara nöjd och tillåta sig att vara stolt över det som är. Inte ständigt flytta målet uppåt. Tack Paloma, nu blev jag tvungen att bläddra tillbaka för att hitta badbilden du nämnde. smiley Jag är glad att jag tog tag i styrketräningen i tid. Som syns på bilden har jag en tendens att tappa hållningen. Det är sånt som händer om man skäms för sin kropp och aldrig vill vara med på bild, så att man aldrig ser hur man ser ut... Nu jobbar jag aktivt med ryggmuskulaturen och tänker på hållningen och har nästan aldrig ont i ryggen längre.

 • 26 sep 2018 21:28
  paloma

  Jag var också ihopsjunken när jag var yngre p.g.a min längd, men numera försöker jag sträcka på mig eftersom jag är kortast utav oss vuxna i familjen.

  Kroppen kan bara bli bättre av träning.

Logga in för att skriva en kommentar.