icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 202648
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
23 maj 2019 22:39
9

Målkropp eller målvikt?

Idag är sista dagen på vårens segling. Sedan den 15 april har vi seglat från Samos i Grekland till Fethyie i Turkiet. Jag har inte vägt mig en enda gång, inte registrerat eller vägt någon mat, bara litat på mina nya kunskaper och lyssnat på min kropp.

Jag har hållit fast vid 16-8, men mycket har slunkit ned som jag aldrig skulle ha stoppat i min mun under viktminskningen. Det är snart ett år sedan jag nådde min målvikt.

Jag fortsätter att be min man ta bilder för att försöka lära mig hur jag ser ut nuförtiden. Han säger ofta att jag är smal som en pinne, men jag ser fortfarande både tjocka lår och tjock mage. Fast jag inte har kvar några kärlekshandtag på ryggen. Fast jag är nöjd och glad med hur kläderna sitter, och hur stark och rörlig jag känner mig i kroppen. 

Frågan är vad som händer nu, om jag upptäcker att vikten har gått upp flera kg. Ska jag släppa glädjen över att ha nått mitt kroppsmål, och dra åt svångremmen för att få tillbaka mitt viktmål? Eller klarar jag av mentalt att justera min målvikt så att den stämmer med min kropp just nu? 

464a7532-f9d9-406b-9801-f715fb3bc22f.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 23 maj 2019 22:50

  Vad härligt med seglingen! Om du mår bra och är nöjd som du är nu så spelar ju exakta vikten ingen roll. 

 • 24 maj 2019 06:36
  Arrietty

  Modigt att släppa vägningen, hoppas att det har gått bra, det ser ju inte ut att ha hänt något alltför negativt iaf. Härligt att du får ha den där starka, rörliga kroppen, jag utgår ifrån att hela äventyret blir mycket mera njutbart då du slipper känna dig otymplig och lida av värmen.

 • 24 maj 2019 06:46
  Bella50

  Det är väl din må-bra-vikt som  borde gälla i första hand.

  Vi kämpar för att se exakta siffror på vågen...men kroppen är ibland av en annan åsikt...så det sitter i huvudet på oss f.d. - tjockisar

  Du ser strålande ut...👏👏😄

 • 24 maj 2019 11:21

  Behöva välja mellan en väl fungerande, stark och smidig kropp eller en viss vikt? Sånt tenderar ju att sätta hjärnspöken i huvudet på oss som varit tjocka ja smiley

  Det är inte alltid den tänkta målvikten är realistisk eller ens eftersträvansvärd. Du är jättesnygg som du är, jag ser inte att det skulle finnas några kilon att ta av. Om du gått upp i vikt är det knappast i fettvikt laugh

   

 • 24 maj 2019 13:33
  Lovis

  Håller med övriga här, du ser strålande bra ut, så strunt i vikten och var glad åt din fina kropp laugh

 • 25 maj 2019 09:27

  Härligt, din kropp ser precis rätt ut på den kvinnan!🤗

 • 18 jun 2019 10:27

  Tack alla snälla för fina kommentarer och FÖRLÅT min slapphet att inte kolla här och svara förrän nu!  Mitt samvete svider verkligen, så mycket stöttning och pepp som jag har fått här.

  Facit på vikten blev att jag ökat 3 hg från målvikten, alltså i princip inte alls. Från att ha varit helt beroende av att veta vad jag väger varje dag, händer det nu att det går en vecka mellan varje vikt. Jag känner mig underbart fri och äter vad jag vill utan att öka i vikt. Naturligtvis beroende på att det jag vill äta nymera skiljer sig mycket från vad jag åt förr. Fortfarande 16-8, lunch, mellanmål, middag och modifierad lchf med bönor och massa grönsaker. Jag önskar er alla samma befrielse från sockermonstret.😍🙏🏻

 • 18 jun 2019 13:31

  Härligt! smileyyes

 • 18 jun 2019 17:30
  Bella50

  Gött att höra ifrån dig. Det riktigt. ”Sprudlar” om dig . Ha det fint framöver. 

  Jag skulle velat veta när ni har er stora loppis på ön...hade varit kul att ses oxå. 😄✌️

Logga in för att skriva en kommentar.