icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 396083
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
20 februari 2021 20:57
5

Lördagsmys med pizza!

Idag firar vi! Med pizza och rödvin i uterummet bland omplanterade chilis, paprikor, auberginer, kål, rotselleri och kronärtskockor. Såhär års får man vara glad om det går att klämma ner ett par tallrikar på stora bordet. Imorgon hämtar jag upp fler omplanterade paprikor från källaren, men då har jag lovat att ställa in ett extra bord åt växterna, så att vi kan fortsätta äta middag där ute. Åtminstone ett par veckor till. Anledningen att det här rummet - som vi använder mest av allt - blir fullt av grönsaksplantor så här års, är att det sitter en maffig högnatriumlampa i taket. På nätterna håller sig temperaturen runt tio plusgrader och det klarar de flesta, även chilisarna. 

Och vad är det då vi firar? Jo, ett makalöst fint fynd, ett helt Myresjökök med diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn, micro, diskbänk, spisfläkt och massa skåp. Belysningsramper, skåpinredning, rubbet. Allt välvårdat och som nytt. För femtusen pix på Marketplace!! laugh Ägaren hade coronatråkigt och passade på att byta kök för att pigga upp sig. Jag hade tur och timing och kunde slå till på stört, swishade handpenning direkt, utan att ha sett köket. Ibland ska man ha flax! Nu får barn och barnbarn ett finare kök i gästhuset än vi har inne hos oss!

VIkten då? Jo, jag är nöjd. För en månad sedan började jag på 73 och är nu nere på 71,2. Jag väger mig varje dag, och det går både upp och ner, utan att jag alltid förstår varför. I förrgår vägde jag till exempel 71 och blev jätteglad - Yess, nu går det neråt, snart är jag under 7an igen. Och så blev det upp 2 hg istället. Och då väljer jag inte att avstå pizza och rödvin idag, som jag nog skulle gjort under min förra, stora viktresa. Nej, för i det långa loppet gör inte sådana uppoffringar någon skillnad. 

Ha en fin söndag, ut i friska luften! Äntligen kan man promenera som vanligt utan risk att halka och bryta benen av sig.

d003bd55-8081-4474-a173-7319779060cc.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 21 feb 2021 07:28
  Bella50

  Men jösses Amalia...vilka gröna fingrar du har !! Härligt att se.

  Här har min gurkor precis grott...😲

  En tanke slog mig precis...vem passar ”djungeln” när ni hämtar hem båten ???

  Ni seglar väl hem henne...och det tar ju ett tag...🤔

  Annons-Klipp som ert är ju så kul att göra...och får du några skåp över finner du säkert en plats för dom...så påhittig som du är.

  Vi köpte via annons också...ett kök i nyskick för 2500kr... och ett högskåp ( har snedtak i vårt lilla kök)  blev städskåp i hallen...ett mindre underskåp & överskåp blev min syplats i gäststugan o.s.v.

   Grattis till vikten 👏👏...här får jag regga igen då jag väger mera efter mina 2-dagar , som gått jättebra, men har jag sagt det ...så får det bli så.

  Igår ( lördag) reggade jag allt och ” fick till det bra”...trots det visar vågen på plus....ibland fattar man nada 😲 men det är bara på’t igen.

   

 • 21 feb 2021 09:20
  pralin

  oj oj inte dåligt. Intresse för sånt saknar jag. heart

 • 21 feb 2021 13:17

  Tack Bella, inte svårt när det är det roligaste man vet. Båten ligger tryggt på land på Samos sedan mer än ett år nu, det är inte klokt. En nyttig påminnelse om hur snabbt saker händer, och att det inte går att förutse framtiden en enda dag ens. Jo, vi hade hemseglingen planerad, nu vet man ingenting. Högst osäkert om det går att ta sig till Grekland i april, förmodligen inte. Problemet att ta hand om "djungeln" i så fall är det minsta, det finns både goda grannar och automatbevattning. ;-)

  Ja, det är konstigt att vikten går upp fast man inte förtjänat det. Om man bara väger sig en gång i veckan slipper man ju irritera sig så ofta, men i alla fall jag behöver nog den där lilla påminnelsen på morgonen.

  Ha en fortsatt fin söndag, här tittade solen fram och lyckades pressa upp temperaturen i glasväxthuset så mycket att inga ytterkläder behövdes där inne. smiley

 • 22 feb 2021 09:11
  Tita

  Vilken fin grönska! Det måste ju vara en njutning att sitta där bland alla plantorna och äta!!

  Bra jobbat med vikten!

 • 22 feb 2021 19:42

  Tack Tita! Ja, vi får ju fortfarande plats. Frågan är hur länge?laugh

Logga in för att skriva en kommentar.