icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 397284
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
18 augusti 2018 19:08
6

Lördag med frestelser. (Bilder)

Dagen började som tur är med drygt åtta kilometer över stock och sten med öns vandringsgrupp. Den har jag också startat, först som ett projekt för att kartlägga gamla glömda stigar och leder över ön. Vandringsgruppen är betydligt mer framgångsrik än Fridansen, vi är snart 200 medlemmar i den egna gruppen på Facebook. Fast så många kommer aldrig på vandringarna, jag ser till att starta kl 08.00 och skriver ofta "Rask takt" i inbjudan i gruppen. Då blir det inte så många. Idag var vi i alla fall elva stycken.Till Fridansen på torsdagar har det aldrig kommit fler än fyra. En av deltagarna sa till mig: "det vet du väl, att ingen svensk dansar ensam och nykter?" Nä, det vägrar jag tro, jag tror det är sommarvärmen som gjort att vi varit så få, att fok har annat för sig än att dansgympa. I november blir det nog fullt!smiley

Morgonpromenaden idag betyder att jag har några hundra kalorier tillgodo. Det behövs, idag ska jag baka både en bakplåt morotskaka med philadelphiaglasyr, och en (nyttig) lakritskladdkaka. http://www.56kilo.se/lakritskladdkaka-lchf/  Imorgon drar vi till Kalmar med bilen lastad med vår bröllopspresent till sonens svärföräldrar - en komplett skaldjursmiddag med extra allt. Förrätt i form av avocado med bläckfisksallad, därefter räkor, havskräftor, skaldjursröror, bröd, ost, och så kladdkakan till dessert. Den batteridrivna kylboxen är sprängfylld. Jag ska baka fröknäcke att ta med för egen del också, pain riche är en av de saker som jag helt enkelt inte tycker det är värt att äta längre. På väg till Kalmar passerar vi ett 15-årskalas för ett barnbarn, där ska vi leverera morotskakan.

Någon visade bilder från promenaden. Vid första ögonkastet kände jag inte igen kvinnan. Liten och smärt. Sen såg jag - det är ju jag! Vilken konstig känsla det fortfarande är, att betrakta sig själv som liten. Jag som alltid beskrivits som stor och kraftig. Gammal ser jag också ut, mycket äldre än på den gamla goda, mulliga tiden. En del beror förstås på den nya frisyren, och att ögonbrynen behöver färgas.

Till mellanmål idag provade jag ett nytt chokladproteinpulver, Supreme Casein Double Rich Chocolate som blir liksom chokladpudding när man blandar med vatten. Ett par matskedar hackade nötter och några tinade jordgubbar på det, och jag håller mig mätt mellan brunch och middag. Supergott, och så himla enkelt. Inte minst viktigt i båten!

Nu har jag stått vid spisen så länge idag att Odd tagit tag i den färska torskryggen som ska bli middag, tillsammans med skirat pepparrotssmör, broccoli/blomkålsmos och gröna ärter. Han är duktig på att laga mat, och tycker det är roligt. Innan vi gick över till vår nya kosthållning var det oftast han som lagade middag. Nu har jag fått ett försprång, efter allt planerande, beräknande och receptlagande. Ibland äter vi helt olika mat, men oftast inte. För det mesta lägger han bara till bröd. pasta och potatis. 

Godis? Nej, bara proteinrikt vardagsmellanmål.

74a6e2ed-8b3b-4a04-a5ab-33d99d452e89.jpg

Va? Vem är hon?

84148bbc-5044-4548-bb12-00555cb64b6b.jpg 85b8999f-b551-4d31-b91a-67d6df4294c7.jpg

Lakritskladdkaka LCHF från 56kilo.

b4b2bb69-1157-42f8-909a-6988fe8818b2.jpg

En älskling lämnar fjortisåldern... Mormors morotskaka (Rosendahls trädgårdscafe) är beställd.

8a7659cb-2f8d-4174-b0e5-87be6d9e0c86.jpg

Promenadstigar på min ö.

91aea95d-8d65-4321-bdfc-b9975e413e42.jpeg

 

Gillar

Kommentarer

 • 18 aug 2018 21:40

  Tack Maire! kiss

 • 19 aug 2018 11:47
  gittan52

  Så roligt med gemensamma vandringar!

  Det fick mig att leta upp Stockholms Vandrareförening, som jag var med i tidigare. Nu ska jag nog ta och anmäla mig igen och haka på någon vandring i månaden i alla fall.

 • 19 aug 2018 12:52

  - och jag började genast att läsa i boken " Alla dessa promenader - i Sthlm trakten "

  Tack för inspo - och du ser genuint lycklig ut på bilden Härligt !

 • 19 aug 2018 17:24
  Bella50

  Åh, vad nöjd och glad du ser ut..

  Var stolt över din bedrift.

 • 19 aug 2018 23:12

  Gittan och 8veckor så roligt om jag kunde inspirera! Har inte tänkt på att det naturligtvis finns vandrargrupper överallt!

 • 19 aug 2018 23:13

  Tack Bella50 heart

Logga in för att skriva en kommentar.