icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395924
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
19 april 2018 20:44
4

Långsegling dag 9. "En grek äter sig fet även där en åsna svälter ihjäl."

Rubriken är hämtad från min örthandbok, och är ett gammalt talesätt. Enligt boken beror det på att åsnan bara äter de vilda växternas gröna blad, medan greken vet hur man anrättar rötterna också. Idag tog min morgonpromenad två och en halv timme, ändå hann jag bara 9,5 km eftersom jag var tvungen att stanna hela tiden och fota växter, för att kunna jämföra med bilderna i örtboken som var kvar i båten. Det vore så roligt att lära sig några ätbara, vilda växter!

f34c825a-36a2-4246-9b3a-849b82d2dfd2.jpeg

Nedanstående måste bara vara förvildad zucchini!

b8cf78fa-8d97-4093-9cfd-d81361b9f3dc.jpeg

Nedanstående är jag nästan helt säker på. Vrouves. Nästan, alltså. God att fräsa i olivolja tillsammans med spenat, rödbetsblad och "horta". Men jag måste fråga någon som vet säkert.

682e5ff0-12b3-4a5b-b0d1-b1a0ecf7e5d6.jpeg

De här kan man inte ta miste på. Timjan, oregano och rosmarin. 12a73b20-37d5-4ec3-9956-10d51fd2b709.jpeg

Nedanstående tror jag är glasört. Smakar väldigt salt, växer nära havet. Jag köpte liknande i Turkiet, god att koka och äta till stekt fisk

38b9647b-5852-4a2a-b375-c99e02c6ac7f.jpeg

Gårdagens middag i Wonderbag blev jättegod. Den fungerar precis lika bra som den elektriska CrockPot jag har hemma. Skillnaden är att man inte behöver tillföra någon energi, en Wonderbag lagar klart maten genom att inte släppa ut värmen, precis på samma sätt som när man förr grävde ner lerkrukan med varm mat i marken. För varje Wonderbag som säljs skänks en likadan till en fattig familj i Sydafrika. Där gör "kokkudden" stor skillnad eftersom den sparar både ved, vatten och därmed också farliga promenader för kvinnor och barn. Läs mer på www.wonderbagsweden.se

0e0848f2-4e93-4d66-a1f6-fe400cf9c19a.jpeg

Vi blir kvar här till början av nästa vecka, eftersom det har börjat blåsa ordentligt. Det går varken att klättra upp i masten och fixa vindmätaren eller att "klä på" seglen när det blåser så hårt. För min del gör det ingenting alls, det finns så mycket att upptäcka i omgivningarna. Imorgon ska jag samla ihop några örter och ta med till en liten ekologisk butik som jag gick förbi i morse.

Till middag idag blev det 80 g grekisk Saganakiost, panerad i ägg och mandelmjöl och stekt i olivolja. Till det grönsallad. Inte det godaste jag ätit, jag blir mer och mer på det klara med att det ska vara krämig, såsig och kryddstark mat. Nu blev jag "tvungen" att avsluta med jordgubbar och vispgrädde för att känna mig nöjd. Odd hade 2-dag och åt bara nudlar, stackarn.

 

Gillar

Kommentarer

 • 20 apr 2018 05:39

  Vilken härlig promenad i naturens skafferi !

   

 • 20 apr 2018 07:15
  Bella50

  Ljuvliga bilder och underhållande läsning. Tack ✌️

 • 20 apr 2018 08:58
  aregnisw

  Tack för fina bilder och trevig läsning smiley

 • 20 apr 2018 11:17

  Tack alla för kommentarer! Jag inbillar mig själv att jag skriver bara för att ha en egen dagbok att gå tillbaka till, men jag märker ju hur glad jag blir när någon annan också läser och gillar.wink

Logga in för att skriva en kommentar.