icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 381970
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
7 juni 2018 09:26
12

Långsegling dag 57. På målsnöret.

be69f289-45d9-459f-8c86-7711e08fae77.jpeg

Godis till lunch! 

5cf3c6fa-074b-4beb-895d-65b89300e7b5.jpeg

Efter en dryg vecka utan våg, utan att väga maten och utan att följa några recept, klev jag in på apoteket här i Galatas och upp på den digitala vågen. Jag var inställd på plus, kände mig svullen av gårdagens sena middag med grillad fisk, massor av grönsaker och en stor fruktsallad som dessert.  

Vågen påstår fortfarande att jag är 1.08 cm lång, men vikten hade minskat till 65,6 kg. Jag drar av 4 hg för kläder och skärp. 65,2 kg. Bara 2 hg kvar till målvikt.

Så här kan jag fortsätta leva, utan problem. Jag känner inte att jag avstår från någonting som jag vill ha. Om jag vill ha vitlöksbröd till tsatsikin så tar jag det. Ett glas vin och ost på kvällen är helt OK. Kakor och sötsaker är lätt att avstå ifrån om jag tänker på allt jag vunnit genom att inte äta sånt under ett halvår nu.

Igår upptäckte jag en ny fördel med stt vara normalviktig och hyfsat vältränad. Jag brukar simma runt båten, som motion. Tidigare har jag varit noga med att Odd vet om att jag är i vattnet, jag har hållit mig intill båten och inte orkat mer än 4-5 varv.

Igår kände jag att den ängsligheten var borta. Jag gav mig ut från båten tvärs över den lilla viken där vi låg ankrade. Mer än 100 meter till andra sidan, tio meter djupt. Men jag var inte det minsta rädd. Min kropp talade om för mig att den orkade. Jag simmade fram och tillbaka två gånger utan att bli trött. Mitt ute i viken la jag mig på rygg och bara flöt som en sjöstjärna. Eller som när man gör änglar i snön. Detär en myt att man flyter på fläsket. Man flyter på luften i lungorna. När fläsket är borta flyter man mycket lättare, eftersom lungorna innehåller lika mycket luft som förr!😊

Gillar

Kommentarer

 • 7 jun 2018 09:32
  paloma

  Grattis till både konditionen och vikten, på en resa dessutom👍👏👏👏

 • 7 jun 2018 09:52
  Bella50

  Men vilket härligt ” kvitto” du fick 👏👏😃grattis 💐

 • 7 jun 2018 13:01

  Tack Bella50 och Paloma, ni har varit mina trogna, erfarna och pålitliga lotsar under hela resan! Räknar med att ni finns kvar i framtiden också!😘

 • 7 jun 2018 13:56
  klaraelv

  Nu vet du att du kan klara av detta, både utan våg och utan att räkna kalorier. Och kan man klara av träningen på en båt, då finns det inga ursäkter att inte träna, du är ett föredöme för många av oss andra. Så jäkla strongt gjort.

 • 7 jun 2018 13:57

  Härlig läsning. Vilken seger till dig med simningen ☀️

 • 7 jun 2018 14:12

  Vilken underbar upptäckt att du kan äta "vad du vill". Det är ju så att det en vill äta förändras efter en viktnedgång när en vet vad som behövs för att hålla sig där vikten känns bra. 

   

 • 7 jun 2018 15:57
  Jessand

  Vilken härlig insikt och härligt du/ni verkar ha det på havet 😊☀️

 • 7 jun 2018 18:00

  Fortsätt göra ”vattenänglar”!😀😉 Som vi sa: kroppen är lite vad den är men sinnet är ungt!😉☀️💕

 • 7 jun 2018 20:45
  Monqi

  Å va härligt laugh du blir bara starkare och starkare, innifrån och ut, eller kanske tvärtom... tack för fantastisk inspiration heart simma lugnt!

 • 7 jun 2018 21:56

  Tack alla, ingen nämnd och ingen glömd, för kommentarer! När jag började blogga här i slutet av december 2017, 20 kg tyngre än nu, trodde jag inte att kommentarer och andra bloggare skulle vara viktiga för mig. Jag tänkte på bloggen som en dagbok för viktresan. Men efter hand upptäckte jag hur roligt det är att få dela med mig här, hur viktigt stödet var från er andra som också är på väg mot en fjärran målvikt. Jag började tro på att det faktiskt var möjligt att lyckas , tack vare föredömen som paloma, bella50, gittan52, Mabban och de andra veteranerna. En dag vill jag också vara med i det gänget.

 • 7 jun 2018 22:43
  Bella50

  Glöm inte att det är du och ingen annan som gjort grovjobbet. 👏👏😃💐

  Vi har bara fått följa med på din resa. Inte så bara det heller. Tack 

 • 8 jun 2018 07:20
  aregnisw

  Härligt o grattis yes

Logga in för att skriva en kommentar.