icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 269324
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
31 maj 2018 21:40
5

Långsegling dag 51. KBT-träning i bageriet.

Jag kan baka världens godaste baklava. Med valnötter, pistaschmandlar, grekisk timjanhonung, bulgariskt rosenvatten och filodeg. En sann kolhydratbomb. Apropå 8veckors inlägg om Beroendepersonlighet. Jag kan tänka mig att resten av livet avstå från godis, glass och småkakor, men inte från mörk choklad från Guatemala och en bit Baklava vid festliga tillfällen. 

Idag provade jag att följa med Odd in i bageriet när han köpte sitt frukostbröd. Jag brukar annars stanna utanför med Sigge. En kort stund bara, jag kände verkligen hur det drog i mig, hur doften av vanilj, kanel och smör väckte smakminnen och triggade begäret. Men jag höll ut. Odd köpte kanelkringlor och chokladdrömmar som han förvarar i sin speciella kakburk, han äter en om dagen till kvällskaffet. Jag köpte oststänger, som är mitt speciella favoritsnacks. 

I morse var vi inte ensamma i ankringsviken längre. Två charterbåtar med ryska flaggor hade ankrat så nära att det var skrattretande. Hur tänker man då, när hela viken är ledig? Dessutom körde de helt ogenerat med en surrande drönare som fotade ovanför oss. Men det är bara att gilla läget. Vi är så nära Aten nu, det är ett helt annat Grekland än i östra Egeiska havet. Här är det charterseglingen som håller liv i byarna vid havet.

Bageridamen är kanske helt nyanställd? Eller allergisk mot kakor?

f0ac9743-9ad2-4f51-81ad-2bc34d7d5ac7.jpeg

Man kanske ska känna sig smickrad?

81b26161-dc8f-4d63-934e-82f955ac4255.jpeg

Kommentarer

 • 31 maj 2018 21:54
  gittan52

  Oj, det bageriet måste ha varit en ordentlig utmaning surprise

 • 31 maj 2018 21:56

  Ja hon ser ju anorektisk ut ☺️🤗

  Bra jobbat att du stod emot!!

  Senast uppdaterad 31 maj 2018 21:56

 • 31 maj 2018 22:43

  Strongt om det är det du vill! Jag hade nog valt någon liten rackare och njutit men inte frossat...

  Snacka om uppvaktning i viken!

 • 31 maj 2018 23:10
  Bella50

  Det var ett riktigt test...bravo 😄👏👏

 • 1 jun 2018 10:50
  Jessand

  Starkt jobbat...bröd är ju min akilleshäl så det hade nog varit riktigt jobbigt om jag varit i en "svag" fassmiley

Logga in för att skriva en kommentar.