icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 381982
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
25 maj 2018 21:48
9

Långsegling dag 45. Smal eller smalare, det är frågan.

Vi ligger kvar vid kajen i Galatas, granne med två andra svenska båtar, mitt i den lilla grekiska småstadens hjärta. Fullsatta färjor och taxibåtar pilar över sundet till Poros som glittrar och dunkar i fredagsfeber.  Här i Galatas fylls strandpromenaden och de få bänkarna av flanerande barnfamiljer, gamlingar och svärmande ungdomar. Lösa hundar delar vänskapligt på gamla överblivna piroger som lagts ut av någon restaurang i en plantering. Sigge är kompis med några av dem, morrar varnande från sittbrunnen åt andra.

Det är så skönt att äntligen få en paus i nomadlivet. Jag är ju Oxe, bevars, och vill höra hemma. Bygga relationer, lära känna folk. Gärna utflykter och upptäcktsresor, men jag vill ha en fast punkt, en bas att utgå ifrån. Odd vill helst bara fortsätta resa, alltid segla vidare, aldrig vända tillbaka. Jag kallar det för att Hållplatssegla, eller Tidtabellsegla, och det är en av få diskussionsämnen det kan bli dålig stämning av.

Nu har vi just det, en fast punkt i Galatas. Idag blev det klart med kommunkontoret och vi fick betala vår kajplats för två veckor framåt. Dessutom avtalade vi med Poros Marina att Ellem kan stå på land där över sommaren, tills vi kommer tillbaka i september. Vi sparar pengar jämfört med den marina vi hade tänkt oss först, och vi får en mycket enklare hemresa. Härifrån kan vi komma hem till Flatön på en och samma dag! 

Om jag ville, skulle jag kunna väga mig varje dag nu. Så som jag varit van under hela viktresan. Apoteket ligger bara ett stenkast från kajen. Men jag gör det inte. Jag vill komma bort från tanken att vikten ska gå ner. Jag vet att jag blir besviken om vågen skulle visa ett halvt kilo upp. Fast jag njuter varje minut av att känna mig smal och smidig, så är min hemliga önskan att minska lite till. Bara ett par kilo, till 65 kg som jag först hade som målvikt. 

Men på min andra axel sitter mitt förnuftiga ego och säger att nu får du allt lugna ner dig, du har bestämt 68 kg som ny målvikt, och då ska väl det få gälla åtminstone till midsommar! Nu ska du lära dig att balansera på samma vikt. Äta lite mer. Minska i vikt kan du redan. Det kan vänta till i höst, om det fortfarande känns viktigt att väga 65 kg då.

Därför väger jag mig inte mer än en gång i veckan, och om vi inte ligger kvar här på måndag så får jag väl vänta tills nästa apotek dyker upp. Det är svårt att äta kontrollerat av sådant som tidigare varit helt borta från matsedeln. Bigarråer till exempel. Igår åt jag nog flera hekto. Vi var åtta runt bordet och det stod en full jätteskål mörkröda körsbär i mitten. Det var omöjligt att sluta. Om jag gått upp efter den här veckan måste jag byta strategi, sluta äta oplanerad njutningsmat som frukt och snacks på kvällarna. Kanske ha en eller två kvällar i veckan när jag tillåter mig sådant i en bestämd mängd.

För övrigt njuter jag av att använda min nya bikini och tänker köpa en till i morgon. 

Jag behöver en extra bikini medan den första torkar efter badet.

021b8db0-86a1-4692-9e6c-00af3c903d81.jpeg

Krukväxter på akterdäck, då tycker min älskling att det börjar gå för långt. 

2ddc6746-0a2c-4a25-af53-e0fcb8483c3a.jpeg

Tio minuter med cykel från stadskajen. Är det konstigt att jag trivs här?

50713058-a43b-408e-ae9b-296dc0bd42a9.jpeg

 

Gillar

Kommentarer

 • 25 maj 2018 23:01
  aregnisw

  Att du trivs är ju inte så himla konstigt det kan jag i alla fall gott förstå smiley

 • 26 maj 2018 05:10
  klaraelv

  Ingen panik med viktnedgången, de tre kilona kan du ta när du kommer hem, huvudsaken nu är att du inte låter det springa uppåt och fortsätt träna, du kanske behöver den här vikten för att musklerna kommer att väga mera. Jag ligger ungefär 2-5 kg över vad jag tänkt mig, men de kilona får vara kvar för tillfället, för jag är osäker på om jag behöver den vikten till den form jag vill vara i, visserligen kan man ju först gå ner i fett och sedan gå upp i muskler. Men jag tänkte som så varför stressa, jag får ha lite is i magen och iställt försöka få fettet att ersättas av muskler lite mer simultant.

  Ha det gott och skönt att få vara på en plats lite längre.

 • 26 maj 2018 07:50

  Bra tankar klaraelv, jag lånar dom!👍

 • 26 maj 2018 08:10
  Bella50

  Fantastiskt fint ni har det och mysiga rapporter du ger oss 👏👏

 • 26 maj 2018 08:49
  Lovis

  Tack för att vi här hemma får vara med på er resa, det ser härligt ut överallt, både i båten och på land. Ha en fortsatt underbar seglats med fina "stopp". laugh

 • 26 maj 2018 09:11
  gittan52

  Så bra att du vågar lite på din känsla istället för en siffra på vågen! Det är lätt att bli ”fartblind”  yes

 • 26 maj 2018 11:19
  klaraelv

  seglar67, det är ju det som är så bra att vi kan dela tankar med varandra. Är så bra att haft dig och 8veckor som färdats samma resrutt som mig, vi har haft många tankar som ligger i samma riktning. Är ett sätt att lära sig mer om sig själv samtidigt som vi haft 'våra' förebilder (de som ligger på sin målvikt) att lära sig av.

   

 • 26 maj 2018 21:35

  Så härligt att se och läsa om er resa. Och jag måste hålla med ovanstående här. försök att få till att du känner att du kan hålla jämnvikten, det är det som jag alltid haft svårt för så det är ingen lätt match. Sen kan du ta de där extra kilona om du verkligen vill i höst. 

  Ta hand om dig heart

 • 26 maj 2018 21:56

  Tack snälla alla för kommentarer och engagerade råd! Matdagboken är verkligen mitt trygga ankare. Vilken tur att ni kunde följa med mig! heart

Logga in för att skriva en kommentar.