icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 436395
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
23 maj 2018 16:29
7

Långsegling dag 43. Fyllda zucchiniblommor. Åh vad det är kul att laga LCHF-mat!

Det här är kanske världens godaste rätt, och jag har komponerat just den här varianten själv. cheekyZucchiniblommor fylls med en blandning av Philadelphiaost, finhackad stekt bacon, riven getost (går lika bra med parmesan) lite olivolja och ett vispat ägg, De fyllda blomknytena vänds i vispat ägg och kokosmjöl, och friteras sedan i 160 grader. Jag har en fritös, men det går kanske bra i en gryta också, har ingen erfarenhet av det. Vi friterar väldigt sällan, men den här rätten är värd det! 

Jag har skickat in receptet till MD för koll och hoppas det blir godkänt. En portion, två friterade blomknyten, blir knappt 300 kcal, 22 gr fett, 16 gr protein och 7 gr kolhydrater. Frityrfettet ingår inte i beräkningen, så lite fler kalorier och fett blir det, det gäller att låta bollarna rinna av ordentligt på hushållspapper innan man äter dem.

Visst finns det väl zucchini med blommor på grönsakstorgen även hemma i Sverige?

368b92f2-1994-43a2-9882-7a17d4ebb29f.jpeg

e92ab3f3-8ffe-43b6-8f7b-d2695914b31b.jpeg

b6cd703e-4ec2-4a21-bbc9-0b7b78853096.jpeg

c5555f88-c298-4037-aa9f-3ceba16df8b5.jpeg

20537e78-ee02-4014-b567-461a21d2db54.jpeg

Gillar

Kommentarer

  • 23 maj 2018 16:40
    gittan52

    Jag har precis köpt en planta, så jag kommer nog att testa någon variant av detta. Dock inte fritera, men det borde gå att steka den också, gissar jag. Eller köra i ugnen...

  • 23 maj 2018 17:31

    Men oj vad frestande det ser ut. Jag får nog avvakta till mina egna blommar, för jag har aldrig sett den varianten i butik. 🌸

  • 23 maj 2018 17:33
    Lovis

    Åh, det ser himmelskt gott ut smiley

  • 23 maj 2018 17:43

    Wow! Avancerat ! Snyggt även för ögat!

  • 23 maj 2018 19:14
    Jessand

    Ser väldigt gott ut.smiley..tror jag såg Mandelmanns göra nån variant av detta i nåt av deras program. Får väl pröva det sen när jag vet om min mage vill ha ägg och ost...

  • 9 jun 2018 11:28

    Mums! Köpte fina squashblommor igår, så detta ska jag prova. Men funderar på att bara gratinera dem i ugnen istället för att fritera. Får se. Har tidigare fyllt med kötfärsröra samt friterat blommor doppade bara i frityrsmet - det senare dock inte så LCHF. Kanske passerar det som lchf om man använder kokosmjöl. Ser fram emot detta. 

     

  • 9 jun 2018 12:00

    Jag har doppat i vispat ägg och sedan vänt i kokosmjöl. Blev nästan lika bra som panco. Fett blir det förstås, men fett har inte påverkat min viktnedgång. Jag äter majonnäs blandad med fet yoghurt (10%) till lunch varje dag, tillsammans med kokta ägg. Häller olivolja på salladen också.😋

Logga in för att skriva en kommentar.