icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 381975
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
14 april 2018 07:33
8

Långsegling. Dag 4. Alla mål uppfyllda utom målvikten.

e86783d1-76ca-4bb2-8096-3107f67a2425.jpegKlockan är 8 på morgonen, jag har gått femtusen steg längs stranden och just tagit paus på stentrappan till ett öde semesterhus. Allt som hörs är havets andetag, inte en levande själ i sikte. Vårfärgen här är lila, strandbrinken är översållad av vildväxande eterneller.

Man tänker så bra när man promenerar. Jag tänker på hur annorlunda min nya kropp känns medan jag tar mig fram över strandens rullande stenar, minns hur trött jag blev i höstas och ville vända halvvägs. Minns hur oöverstigligt det kändes att klättra uppför den branta strandbrinken, hur ont jag hade i fötterna och hur tungt det var att andas.  Femton kilo senare kan jag helt glömma bort att jag snart fyller 68 år, och inbilla mig att jag tänker ställa upp i Tjejmilen (måste kolla upp när den går i år).

Alla mina motivationsmål är uppfyllda, hela listan. Men det är fem kilo kvar till målvikt. Nyss bestämde jag min fortsatta taktik. Jag ska fortsätta gå ner till 68 kg. Sen ska jag stanna där en månad, och känna hur det känns att ligga still, lyssna på vad min kropp säger. 

Middag igår efter sjösättningen blev lammfärsbiffar med horta. Det är en grekisk specialitet, helt enkelt vilda gröna blad som man fräser i olivolja tillsammans med hackad lök, salt och peppar. Man kan använda vilka blad som helst, maskros, nässlor, rödbetsblad, kålblad. Jag köpte maskrosblad och spenat hos grönsakshandlaren. För att fira sjösättningen blev det både en GT med frösnacks till förrätt och ett glas rött till maten. Idag står det vegetarisk lasagne på menyn. Det blir mycket matlagning vissa dagar, men å andra sidan ingen alls andra dagar, eftersom jag alltid lagar 4 portioner. Och jag slipper alltid diska!😊

Detta är min viktblogg. Vill du läsa mer om livet under långseglingen bloggar jag helt utan viktprat på www. katinkabloggen.se

 

Gillar

Kommentarer

 • 14 apr 2018 07:47
  Bella50

  Tack för dagens inlägg. Gott att du trivs med allt i livet just nu...och bra med målvikten.

  Det är då den riktiga resan tar vid.  Fint foto. Lycka till ✌️

 • 14 apr 2018 08:26
  aregnisw

  Härligt inlägg önskar jag vore där du är så härligt som det ser ut och det kan ju inte vara så svårt att planera sina mat i ett sånt härligt matland. Det kommer gå som en dans för dig tror jag härligt foto med havet i bakgrunden smileyyes Har också läst din blogg kul läsning smiley

 • 14 apr 2018 17:50
  Inanna

  ÅÅÅHHH! Vad härligt du har det! Vilken lyx att segla iväg.... längtar efter ett brake just nu...

 • 14 apr 2018 18:40

  Tack alla! Ja, det är ett lyxliv. Men den stora, egentliga lyxen är att vara två friska pensionärer som fortfarande tycker om att vara tillsammans och göra saker ihop. Pengamässigt är det inte dyrare att ha båten här än hemma. Det kostar inte mer att leva heller. Åtminstone inte om man lagar maten själv. Det som kostar extra är flygresorna hit och hem igen. Har man ingen hund med sig kan man ha tur och hitta sista-minuten eller flyga lågpris. Bara som ett tips.😊 Det största hindret för ett lyxliv som vårt sitter nog i huvudet.😊

 • 14 apr 2018 19:03
  aregnisw

  Du har så rätt så seglar67 smiley

 • 14 apr 2018 19:51
  paloma

  Det låter som ett drömliv du lever både med din nya kropp och mannen i ditt liv, och att sen få göra det i sol, hav och värme blir ännu bättre☺☀️

 • 15 apr 2018 10:37
  Inanna

  Med lyx menade jag inte kostnaden utan känslan att åka iväg! Bara det att kunna byta miljö så totalt! Måste vara en dröm! 

 • 15 apr 2018 13:22

  Ja, Inanna, det är en sån befrielse att byta liv vår och höst. Jag föreställer mig att det är samma sak med folk som lever husbilsliv. Minimalt med prylar, begränsat utrymme, utomhusliv. Nomaden inom en får sitt lystmäte.😉

Logga in för att skriva en kommentar.