icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 268348
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
18 maj 2018 18:23
8

Långsegling dag 38. Saker jag inte visste att jag längtade efter att kunna göra.

 

1. Kunna krypa upp i hängmattan och känna mig liten, inne i en kokong, så bekvämt hopkrupen att jag somnade. 
2. Kunna knyta älsklingsschalen omkring mig och upptäcka att den räcker ett halvt varv till runt kroppen, så mycket att jag kan knyta ihop ändarna bakom nacken och använda den som klänning, utan att den glipar! 
3. Kunna krypa upp i vår gemensamma koj i förpiken sent på kvällen, smidigt vända mig helt om så att fötterna pekar förut och krypa ner under lakanet - utan att knuffa till min man så att han vaknar. Jag har blivit så mycket mindre!
4. Kunna klä om till baddräkt på stranden, insvept i ett badlakan, utan att baddräkten fastnar halvvägs över rumpan och jag måste be om hjälp för att inte tappa badlakanet.

Varje dag säger jag till min man: "Du som har haft samma kroppsstorlek sen du tog studenten, du kan inte fatta hur fantastiskt det känns att vara fri från det stora, tunga skalet av sjutton kilo fett."

26334f8e-cf7c-4281-bf3f-0a9e47108495.jpeg

PS. Måste tipsa om min vansinnigt goda proteinchokladmousse! Bara 150 kcal per portion. Jag har skickat in receptet till MD men det ör inte sökbart, vet inte varför. Jag döpte det till Grekisk proteinchokladmousse, eftersom det var getmjölk i ursprungsreceptet. Ikväll har vi ätit den gjord på vanlig helmjölk. Himmel så gott. Vilken viljeseger det var att spara två portioner till imorgon.

4 portiober Kcalorier: 150 / portion 

Energifördelning (en portion):
Fett: 6 gram
Protein: 18 gram
Kolhydrater: 5 gram

Ingredienser:
50,0 gram Kakaopulver 10-12 % ÖGONBLINK
50,0 gram Proteinpulver - Vassleprotein - Whey 100
250,0 gram Mjölk 3% SKÅNEMEJERIER
2,0 st Äggula konventionellt
5,0 gram Gelatinblad gelatinpulver

Serveringstips:
Servera med en klick vispgrädde och frukt eller bär. En apelsinklyfta, några matskedar hallon eller kanske passionsfrukt. 

3138b055-8008-4195-8f6a-0f93269b324e.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 18 maj 2018 18:44
  paloma

  Den känslan kan jag förstå, har man alltid varit modell större är man lycklig när man känner sig liten☺

 • 18 maj 2018 18:53

  Vilken härlig bild 

  ( fortsätt med projektet att låta din make ta "omedvetna" bilder av dig )

  Visst är det härligt , själv njuter jag framförallt av mina nya smala överarmar !

 • 18 maj 2018 19:23

  Väldigt många av de där bilderna raderar jag, 8veckor! 😂 Just överarmarna är för övrigt en känslig punkt. Visst är de ganska smala nu, men skinnet, skinnet... Jag får nog satsa på att försöka fylla ut kostymen med muskler.

 • 18 maj 2018 20:59

  Här är en artikel om just armarna och det sk gäddhänget - vad kan man egentligen rätta till med träning ?

  https://martinajohansson.se/gar-gaddhang-att-fixa/

   

   

   

 • 18 maj 2018 21:28

  Tack! Jättebra länk!👍

 • 19 maj 2018 07:37
  Bella50

  Jag har oxå kollat länken...har samma ickebefintliga triceps. 

  Måste nog ta tag i dom 😲... så trist att inte vilja gå i barärmat och i ett linne. 

  Härlig bild 👏

 • 19 maj 2018 07:45
  klaraelv

  Nu har jag inte läst länken som du la ut 8veckor, men har läst lite annat från henne som gör att jag inte har något förtroende för henne, men jag kanske läser den senare.

 • 20 maj 2018 17:03

  Jag har hittat tre tricepsövningar tack vare den här länken, som är perfekta att göra med eller utan gummiband i sittbrunnen. Triceps overhead extension, triceps pushdown och dips. Ska försöka göra ett blogginlägg med bilder. Om inte annat så kanske jag kan få expertsynpunkter här på utförandet.😉 

Logga in för att skriva en kommentar.