icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 118724
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
16 maj 2018 20:12
5

Långsegling dag 36. Ajöss kära behåar.

Idag rensade jag ut två verkliga trotjänare. Båda 85D med byglar. De gick i soppåsen och kommer väl förmodligen att gå upp i rök här i Grekland..  

Den nya jag köpte på Paros är mjuk och bekväm, utan byglar och spets och i storlek 80C. Jag gillar min nya, plattare framsida väldigt mycket. Det gör min rygg och mina axlar också. Numera har jag aldrig ont i ryggen. Det beror förstås lika mycket på styrketräningen.

Ikväll har vi kastat ankar för natten i en vik på ön Kythnos i Cykladerna. Det har varit en fin seglingsdag, men de dagar vi seglar blir det ofta inte tid över till motion och träning. Eller rättare sagt, jag orkar inte. I alla fall inte om det har varit blåsigt, som idag. Jag blev lite sjösjuk, tvingade ändå i mig djävulska ägg som är en bra lunch man kan göra i ordning i förväg. Nu är klockan 21 här, vi har gått en kort klätterpromenad på 2500 steg och det ska bli skönt att krypa till kojs med en bra bok.

2d79e4b9-a688-425f-b4f8-9e0c3d3eeab8.jpeg

108331bd-68f5-4b13-be01-c47bc9057d62.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 16 maj 2018 20:24
  LissaLo

  'Godbye' till 85D - Välkommen 80C 

 • 16 maj 2018 21:41

  Det där med BH- storlek tycker jag är ett mysterium i sig. Kupstorleken i sig säger inte så mycket om storleken på bröstet utan om proportionen till måttet under bysten. När jag vägde som mest hade jag 110F i storlek medan jag nu har 70J. Jag tycker också om att vara plattare, men det hade inte nödvändigtvis behövt bli så skrynkliga bröstsmiley

 • 16 maj 2018 21:41
  chicha

  Jo även bysten förändras då man går ner i vikt, fast direkt "plattbröstad" är du väl inte med C-kupa! Det är viktigt att ha behåar som passar. 

   

 • 17 maj 2018 07:38

  Medlem16, tack för den upplysningen om kupstorleken, för jag tycker att brösten krympt betydligt mer än en storlek. Därav känslan att vara plattbröstad, chicha 😊. Huden har ju inte försvunnit, de skrynkliga påsarna som är kvar måste förstås få plats.😂 Skönast är att inte ha behå alls, det känns bekvämt nu när brösten är mindre. Hela dagar när vi seglar är jag utan, drar bara på den när vi går iland. 

  Senast uppdaterad 17 maj 2018 07:42

 • 17 maj 2018 09:35

  Bye Bye Bra !

   

  Skönt för kroppen att slippa den extra vikten som faktiskt större tyngre bröst innebär.

   

Logga in för att skriva en kommentar.