icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395954
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
10 maj 2018 20:12
9

Långsegling dag 30. Födelsedag med alla mål uppfyllda.

Idag fyller jag 68 år. När jag började min viktresa efter jul, nästan 18 kg tyngre än nu, skrev jag en hatlista på allt jag avskydde med att vara överviktig. Jag skrev också en lista på vad jag ville uppnå med min viktminskning. Eftersom jag är en person som vill ha mål och utmaningar satte jag ett tidsmål, jag skulle väga 65 kilo till midsommar. Då skulle jag, bland flera andra mål, komma i min nya röda baddräkt från M-magasin och känna mig fin i en aldrig använd halterneck klänning från Samos.

Idag är alla mina mål från den 28e december 2017 uppfyllda. Bildbevis syns nedan. Ett viktigt mål återstår förstås, att hålla den här vikten livet ut. Den resan har bara börjat.

Det har varit en dag av firande, eftertanke och glädje. Jag väcktes med kaffe och flaggspel över masttoppen och nya örhängen. Alla barnen hörde av sig på Messenger och Skype. Till frukost bakade jag Jessicas LCHF scones. Med grekiska ägg blev de läckert guldgula munsbitar, gräddade i små muffinsformar Omnian, vår "burkugn som man använder ovanpå gasspisen. Sen hyrde vi bil och körde Paros runt, åt greek salad till lunch på en liten taverna. Till middag blir det grillad bonito med grön ärtpure och sallad.

Min man är en väldigt viktig framgångsfaktor, jag får inte glömma det. Han stöttar och uppmuntrar och har aldrig klagat över våra ändrade matvanor, tvärtom. Om han inte vore som han är, skulle allt ha varit mycket motigare. Vill han ha potatis eller ris till maten, så kokar han det själv. Eftersom jag inte äter bröd längre, övertog han bakandet från mig, jag som bakat surdegsbröd ett par gånger i månaden i flera år. Nu är det han som bakar, skivar upp och fyller frysen. För han älskar ju fortfarande mackor.

Nu är födelsedagsmiddagen klar, och jag hinner inte skriva mer. Kram till alla mina vänner på Matdagboken och tack för stöttning, goda råd och uppmuntran. Nu är det bara resten av livet i jämvikt som återstår. Jag hänger kvar här, för säkerhets skull.

Kolla plutmunnen! laugh

e576a913-e8f8-4f2b-ab7b-6906aa59f451.jpeg

Jessicas LCHF scones, recept från MD. Hönorna i Grekland får majs, därför blir gulorna i äggen illgula.

d7566a1d-65d9-4d94-bbeb-e910185623b5.jpeg

Den röda baddräkten passar äntligen!

6f884655-5626-4ee4-8112-5bd3f8041f56.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 10 maj 2018 20:17
  paloma

  Grattis på födelsedagen, vilken fin dag du fick👍❤

 • 10 maj 2018 20:37

  Måste väl vara en av de bästa födelsedagspresenterna - att du nått målvikt!

 • 10 maj 2018 20:50
  Emmi11

  Stort Grattis på födelsedagen! 🎉🌹🎈😊

 • 10 maj 2018 20:55
  Monqi

  Stort grattis, supersnygg är du! yeslaughheart fantastiskt bra jobbat!

 • 10 maj 2018 22:00

  Grattis på födelsedagen! Måste säga att den födelsedagspresent du gav dig själv väl ändå var den bästa... kanske kan jag ge mig själv samma i 50-årspresent...

  Ha det bäst fina du heart

 • 10 maj 2018 22:13

  Varma gratulationer på din dag! 💐💐💐

  Så fint du skriver om din man! Hoppas han både får höra och läsa det!

  Underbar födelsedag från början till slut!

 • 10 maj 2018 22:28
  Bella50

  Wow...vad glad och nöjd du ser ut...med rätta...och verkligen värt att fira. 👏👏

   

 • 13 maj 2018 11:56
  aregnisw

  Grattis i efterskott, så fina bilder smiley

 • 14 maj 2018 16:54
  anna54

  Grattis i efterskott seglar 67. Så sällan jag läser bloggar men nu ser jag att du fyllt år🌷

Logga in för att skriva en kommentar.