icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 314725
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
13 april 2018 06:51
2

Långsegling. Dag 3.

52333a1e-2ac1-40a2-814d-ac35e7c939e9.jpegBergstoppen i bakgrunden är Turkiet. Så nära är det här. Bara några få kilometer. Kanske har ännu en gummiflotte i skydd av mörkret lyckats smita förbi den turkiska kustbevakningen i natt. I så fall har män, kvinnor och barn antingen tagit sig iland själva eller plockats upp av den grekiska kustbevakningen och befinner sig nu i lägret på andra sidan ön. I frihet och säkerhet, åtminstone i jämförelse med vad de flyr ifrån. 

Turisterna är de som är räddast för flyktingarna. Fler väljer att semestra någon annanstans, vilket drabbar lokalbefolkningen hårt. Vad är de rädda för, undrar jag. Jag har inte mött en enda flykting under hela vår tid här i Egeiska havet. De är fast i lägret, rör sig inte fritt över ön. Någon frågade mig om det inte stjäls och bråkas? Jag förde frågan vidare till en ortsbo, som skrattade och svarade: ”De enda som stjäl är turisterna! Mina stentavlor på husväggen försvinner varje sommar!”

Idag ska jag vara i lägret tillsammans med Janita, barnsjuksköterska. Just nu sitter jag tidig morgon på en sten på stranden, väntar på att den lokale fiskaren ska komma in och funderar över tillvarons kontraster. Jag är lycklig över ett nytt liv på grund av fjorton avlagda kilo. De där uppe i lägret är glada över att vara i livet över huvud taget.

 

Gillar

Kommentarer

  • 13 apr 2018 08:14
    aregnisw

    Härligt yes

  • 13 apr 2018 08:17
    Bella50

    Ha en bra dag .✌️

Logga in för att skriva en kommentar.