icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395935
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
9 maj 2018 09:24
6

Långsegling dag 29. Förberedelse för snedsteg.

Tack 8veckor för påminnelsen om hur hemskt det känns när vågen rusat upp ett kilo eller mer, bara på grund av en enda utsvävning. Imorgon fyller jag 68 år. Det blir frukost, utflykt på dagen med hyrd bil, middag på restaurang på kvällen.

Jag kommer inte att frossa i glass och bakverk, men det blir säkert mycket annat som inte ryms i den vanliga kaloribudgeten. Idag blir det därför äggfasta och minimalt med kalorier. 

Dessutom - jag tänker inte väga mig de närmaste dagarna, utan vänta med det tills kroppen helt säkert är tillbaka ungefär som nu. Med förnuftet vet jag att det är en högst tillfällig viktuppgång som följer på födelsedagsfirandet, men känslorna förstör för mycket om jag väger mig och ser siffrorna. 

Idag tog Odd en bild av mig i min röda baddräkt som jag köpte en gång genom M-magasin och aldrig kunnat klämma in mig i. Hm... Kutryggig och tjocka lår, jag ser ut som jag minns min gamla mamma. Han får ta en ny bild när jag åtminstone sträcker på ryggen. Så kanske, kanske jag lägger ut den här på bloggen imorgon.😊

c866d95c-cfe8-4d2c-8f2f-7503d3e6e7a2.jpeg

 

Gillar

Kommentarer

 • 9 maj 2018 10:09
  Jessand

  Grattis i förskott och hoppas du får en härlig dag smiley

 • 9 maj 2018 11:48
  Bella50

  Visst ska du firas som sig bör...GRATTIS i förskott...och din icke-våg-strategi är väl så god som någon. Du firar ju även din målgång...så skål på dig 🍺🍷

  Det finns kanske alkofria alternativ därnere oxå...🤔

 • 9 maj 2018 17:49

  Ät drick och NJUT av din dag !

   

  Min födelsedagsmiddag på restaurang gav mig en hel del att fundera över , eller resutlatet av den - MEN insikten kom väldigt  klart till mig -

  Det var inte de planerade avstegen som gjorde oss överviktiga utan alla ständiga felval i vardagen.

  Nu är vardagen uppstyrd och det  finns utrymme för dessa avsteg någon gång då & då !

  Kram

   

 • 9 maj 2018 19:48

  Tack alla! Ser fram emot morgondagen med tillförsikt.😊 Jag har kommit förbi det där ”äh va fan” stadiet när en viktuppgång kan fresta en att ge upp. Säger som 8veckor, bakslag blir till insikter, och snubbelstenarna på vägen lär en att hålla ögonen öppna.😊

  PS Bella50 jag har druckit vin flera gånger redan utan följder. Ett eller två glas vitt vin en eller två gånger i veckan. 😊👍

  Senast uppdaterad 9 maj 2018 19:50

 • 9 maj 2018 20:11
  aregnisw

  Njut av din dag nu smileyyes

 • 9 maj 2018 22:45
  Monqi

  Ha en underbar dag imorgon heart stort grattis!

  Och jag ser fram emot en bild på en fantastisk kvinna i en läcker röd baddräkt yes laugh
  You go girl!

Logga in för att skriva en kommentar.