icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 397280
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
7 maj 2018 14:11
16

Långsegling dag 27. Insikt utan vägning - jag är i måååål!

Igår fick jag en kommentar från klaraelv (Tack!!) som fick mig att tänka till på skarpen kring min målvikt. Hur känns kroppen nu, när det är så nära? Hur vet jag när har kommit i mål, om jag inte kan väga mig? 65 kilo, som är målvikten jag satte från början, är ju bara en siffra fångad i flykten, jag tror att jag vägde 65 kilo när jag gifte mig för 42 år sedan... I morse kom jag till insikt. Jag är redan där, i mål, nu. Vad än vågen säger.

Insikten kom till mig på stranden, när jag naken gjorde morgongympa på min yogamatta. I det skarpa solskenet såg jag min kropp med nya ögon. Särskilt när jag gjorde plankan, såg jag den. Man kanske inte ska titta neråt, utmed sin framsida, när man gör plankan naken i min ålder? Hur som helst så insåg jag att jag inte har kvar några fettvalkar på magen. Vad jag har är flera lösa hudpåsar, som en gång var utspända av fettvävnad. Även min en gång så svällande byst är förvandlad till taxlappar.

Jag mår toppen, orkar allt jag vill. Mina minimala rosa shorts passar. Jag har inte tjocka ben, jag har starka ben, och starka armar. Utanpå mina muskler har jag nu en alltför stor skinnkostym. Om jag går ner mer i vikt, blir jag mager. Nu ska jag lägga till kalorier,  träna och vara rädd om mina muskler, och låta huden anpassa sig i den takt den vill. 

Vad blev då min målvikt? Idag flyttade vi oss till en riktig marina i Naoussa, en större ort. Där fanns ett apotek, och en riktig digital våg. Den visade 67,8 kg, med kläder men utan skor. Tillbaka i båten vägde jag min tröja och mina shorts med läderbälte, 0,5 kg. Alltså är dagens vikt 67,3 kg. Jag vill inte fortsätta ner till 65 kg, däremot gärna hålla mig strax under 68. Aldrig mer över 70!

Min målvikt bestäms härmed till 68 kg!

Snart går jag ut på stan och firar genom att köpa en bikini, den första på jag minns inte när. Jag måste få lite sol på mina magdraperier och taxlappar. För gudarna ska veta att någon bikinibrud har jag inte blivit genom att kasta av mig 17 kilo. laugh

Plankan utan kläder är bra både för magmuskler och tankeverksamhet.

ef2087a7-f5aa-4a60-a87d-c384df2d4b84.jpeg

Hur ser jag ut? Utan våg, och utan spegel, får man tänka om. Hur känns kroppen?

f8b687cc-6c81-49ab-982f-abd3ce849aa2.jpeg

Sanningens ögonblick. Expediten som fotade var mycket för rund, och såg lite avundsjuk ut.

c668f4ca-27b9-47bc-b508-d245c66f71b3.jpeg

7557a521-c718-4abc-bf98-15212535e57e.jpeg

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 7 maj 2018 14:21
  paloma

  Ett riktigt stort grattis från mig👍👏👏🥀

  Du har en fin och vältränad kropp som ser yngre ut en de år den faktiskt är, så passa på att njuta i en fin liten bikini😁☀️

 • 7 maj 2018 14:24

  Så stolt över dig vännen !

  - och vilken härlig insikt kring målvikten du nått .

  Funderade i samma banor nu i helgen när jag provade några  gamla favoritplagg och de satt inte bra , de var för stora, kring vilken som är min målvikt idag ?

  70 hade jag satt tidigare och där är jag snart , har funderat på 65 , bara för att se hur det känns och för att det ligger inom räckhåll ,men börjar nu inse att vikten är mer än en siffra , det är mycket hur ser jag ut i min nya kropp ( och "skinnkostym" )

   

  Det blev en bikinisommar för både mig & dig - vem hade trott det i januari ?

  Kram

 • 7 maj 2018 14:54
  klaraelv

  Stort grattis till målgång, då är det bara att fortsätta som du gjort, men med lite mer mat och samma träning. Njut av din nya bikini och njut av värmen.

  Kommer att forsätta tills jag känner att jag är vid mitt mål, 3,5 kg kvar till det nu satta målet, men jag har slutat jaga vikten utan jag är ute efter musklerna nu, men fettet måste bort för att musklerna ska synas ordentligt, så än kommer jag nog tappa några kilon ytterligare.

 • 7 maj 2018 17:20

  Grattis till målvikt och till insikt att det är din målvikt! Det är svårt att veta sin målvikt på förhand, det är snarare form och mått på kroppen som avgör när man känner att man nått sitt mål. 

 • 7 maj 2018 17:36
  Mabban

  Stort GRATTIS till dejheart Håller med de föregående 'talarna'

 • 7 maj 2018 18:26
  Tita

  Stort stort GRATTIS till dig och ditt kloka beslut. Du måste lära dig att trivas i din nya kropp för att det ska bli optimalt.

  Nu är det tid för att anpassa hjärnan till den och så njuta av vad den faktiskt kan göra nu!!

  Kram!

 • 7 maj 2018 18:54
  gasten

  Grattis till bra viktnedgång!👍😎

 • 7 maj 2018 20:45

  Tack för alla snälla och uppmuntrande kommentarer! Ja, det var en betydelsefull insikt att komma fram till att NU RÄCKER DET, nu är jag nöjd med min vikt. Kanske hade jag inte förstått det, om jag hade kunnat väga mig varje dag, kanske hade jag då fortsatt att jaga min första målvikt. Idag har jag köpt en jättefin bikini, men det dröjer innan jag vågar lägga upp en bikinibild. Du har så rätt 8veckor, vem kunde tro i januari att vi skulle vara klara för "beach 2018" coollaugh​ Än en gång tack klaraelv för dina kommentarer och frågor, som fick mig att på allvar börja ifrågasätta mina tankar om målvikt och istället lyssna på min kropp.  

 • 7 maj 2018 21:33

  Grattis!!! Åh så härligt att känna så. Det unnar jag dig verkligen, så duktig som du varit laughlaugh

 • 7 maj 2018 22:08

  Tack Kicki47, du är en sant generös och snäll viktreskamrat.heart Snart är du där själv, vid målet!

  Senast uppdaterad 7 maj 2018 22:09

 • 7 maj 2018 22:33
  Bella50

  Varmaste grattis från mig oxå. Du kommer nog att gå ner öite till ” av bara farten”...det gjorde jag. Sen stabiliserade det sig några kilo upp...och nu ligger jag runt målvikten och pendlar fram och tillbaka...och är ganska nöjd med det. 

  Lycka till nu. Du är fantastisk 👏👏😃

 • 8 maj 2018 02:19

  Det låter som ett bra tänk det där.

  tyckerdu har kämpat bra och ser så fin ut.

  stort grattis ✨✨✨

 • 8 maj 2018 03:05
  klaraelv

  Vassego seglar67 smiley jag ställde frågorna för jag själv funderar mycket kring målvikten och ser mer och mer att det inte är ett visst kilo jag är ute efter, inte ens en viss cm kring midjan utan mer en känsla i och på kroppen. Men än är jag inte riktigt på det klara med vad jag vill ha mer än mindre fett på kroppen och en fastare kropp (mer muskulös).

 • 8 maj 2018 07:40
  chicha

  Så kloka tankar!! Gillar verkligen det där att det är en känsla i kroppen man är ute efter och inte en siffra på vågen. 

  Heja dig! Ska du vara med i Hålla vikten 2018 nu? 

 • 8 maj 2018 12:12

  Ja chicha, jag ska absolut vara med i Hålla Vikten gruppen, men jag väntar tills jag är hemma hos min våg igen, runt midsommar.😊⛵️ Tror dessutom att administratören gittan52 helst vill att det ska gå ett tag på målvikt, innan man hoppar in i gruppen.

Logga in för att skriva en kommentar.