icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 382000
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
5 maj 2018 22:16
2

Långsegling dag 25. Ny ö och första grillmiddagen.

Dagens natthamn ligger på Iraklia, i ögruppen småcykladerna,  Ön har fina bad- och ankringsvikar, lugna vatten och de vanliga, kala kullarna med getter, timjan och taggiga buskar. Sommarhus och pensionat. Färjan stannar här, vilket betyder att det finns möjlighet till liv åtminstone på sommaren. Så här års är det nästan helt dött, det byggs och bankas på halvfärdiga hus och på nybyggen, en enda affär har öppet från april till och med september. En eller två tavernor finns också. 
Det är vackert och fridfullt men urtråkigt. En teater som väntar på publik. Vi går härifrån imorgon. 

Kajen där färjan lägger till har plats för några gästbåtar på insidan. På vår ena sida ligger en 50-fotare, chartrad inklusive grekisk skeppare av en familj från Kanada. De har gjort sju öar på sju dygn och ska fortsätta i samma takt. Jag kan inte låta bli att tänka på Galenskaparna och "Man ska ha husvagn". På vår andra sida ligger två ganska medfarna engelska segelbåtar med två äldre par. Äldre än vi. Så gamla att de rör sig långsamt och stapplande. De kom från Kreta igår och har inga speciella planer alls. 

Vi köpte två fiskar av fiskbilen på Amorgos som vi grillade till middag. Till förrätt grillade vi varsin halv bifftomat som vi åt med mjuk fetaost, olivolja och oliver. Mums! Till fisken grillade vi klyftpotatis i folie, och jag åt potatis för första gången sedan i julas. Jag har bestämt mig för att börja lägga till lite kalorier och se vad som händer. Idag tog jag en extra avokadohalva till tonfiskröran på lunchen, och en matsked extra yoghurt till mellanmålet som alltid är detsamma: yoghurt, proteinpulver, 50. gr frukt (idag jordgubbar, och jag vägde dem inte) och ett par matskedar hackade nötter.

Det är intressant att lägga märke till hur man tänker när man ska välja vilka extra kalorier man vill ha. Ska jag ta lite bröd till den grekiska salladen? Nä nä. Köpa en kaka? Kanske om det är något alldeles speciellt, som den hembakade, mjuka valnötskakan uppe i choran på Amorgos. När vi hade gått i uppförsbacke i två timmar. Längtar jag efter mer frukt? Kanske ibland. Som idag när de hade jordgubbar. Vi får se hur det fungerar. Jag hoppas det inte dröjer alltför länge innan jag hittar en pålitlig våg.

4df36cb8-489c-4e2c-b816-235dd3bfe0f4.jpeg

Två fiskar kostar 10 €. Tur att de var goda.

8196e535-5353-4aea-a95a-f27e98ebb4a4.jpeg

Fynd i bokhandeln på Amorgos.

c11263f7-0aa9-48ad-876c-c145e8df4346.jpeg

SÅ vackert. Och så dött.

06872674-5ed7-4457-a76c-16ae20fee482.jpeg

Vad heter de här? Någon som vet?

Gillar

Kommentarer

  • 6 maj 2018 21:03

    Så underbart att få dela er resa. Vad fiskarna heter har jag ingen aning om men de var vackra. Du är så duktig på att tänka på hur du fördelar kalorierna, imponerande! Ha en fortsatt härlig resa.

  • 6 maj 2018 21:47

    Tack Kicki47, men om någon är duktig så är det du! Läste precis om hur mycket frestelser du måste kryssa mellan - tårtor och godis och jordnötter, dessutom på jobbet! och när du är trött och stressad. Jag har gjort världens mest egotrippade viktresa och bara kunnat tänka på mig själv hela tiden, inte hälften så svårt som det du har att kämpa med. Men du kommer att fixa det! 

    Jag känner precis som du ett behov av att gå in här och kolla med jämna mellanrum. Lite typ snuttefiltsbehov. Inte klokt egentligen, när man befinner sig på en båt i Medelhavet. Men den här förändringen av matvanor och beteende är kanske betydligt mer genomgripande än man först förstår. Kram, kämpa på!

Logga in för att skriva en kommentar.