icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 315089
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
30 april 2018 22:12
2

Långsegling dag 20. Bortglömd Valborg.

Inte förrän ikväll kom jag ihåg att det är valborgsmässoafton. Odd hade 2-dag och matvila, så jag levde på rester till middag. Inte fy skam alls, het kycklinggryta uppblandad med wokad spenat och riven Saganaki-ost. Till efterrätt en smakbit kvarbliven proteinchokladmousse. 

Dagen har varit fylld av spännande händelser som inte alls har med vikt eller mat att göra, jag har bloggat om det här: 

http://katinkabloggen.se/2018/04/30/valborgsmassoafton-ovantat-besok-av-trettio-lakare/

För övrigt har jag ägnat mig åt en av mina favoritsysselsättningar, att skaffa mig kontroll över tillvaron. Till exempel sortera bort livsmedel ur förråden som jag aldrig tänker använda mer. Typ påssåser och andra halvfabrikat i påsar. Nu behövs plats till nya produkter.

Ombord måste allt förpackas i täta plastburkar för att man inte ska riskera att ohyra följer med från affären. Även sådant som ligger i kartong eller plastpåse. Om man inte har perfekt minne och vet exakt var allting ligger, kan man leta sig vansinnig. "Var la jag fiberhusken?" Eller ännu värre: "Var ligger nödraketerna?" Jag är egentligen ingen ordningsmänniska, men i båten är jag taliban. Var sak på sin plats. Och den ska vara uppskriven!

4dc8b447-cc79-42ab-b4ea-c596f2e3e16e.jpeg

Va, är det Valborg?

03826208-497b-4df2-a884-b658b25b11aa.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 1 maj 2018 08:06

  Ordning & reda 

  Nästan ett måste i mindre utrymmen och så skönt när allt är på sin plats !

  Valborg.....jaha det var igår jawink

  Spenderade dagen i stallet med mina barn som alla hade lektioner så det blev många timmar och en hel del "mulmys"

 • 1 maj 2018 14:03
  klaraelv

  Jag gjorde inget större ståhej över Valborg, det var en dag lik de andra, vi grillade i helgen så jag kände inget behov av att upprepa det. Det är ganska skönt att ha liten plats, det är därför jag tycker det är skönt att vara i husvagnen, allt måste plockas bort efter man använt det, att städa gör man på nolltid, om man får slänga ut alla andra från vagnen. I husvagnen är den plats som jag är minst stressad på, så maken kan föreslå en tur bara för att han ser att jag behöver komma hemifrån.

Logga in för att skriva en kommentar.