icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 314724
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
12 april 2018 20:30
3

Långsegling. Dag 2.

19226b7e-4aa1-453f-9d04-8b752aaa76e8.jpeg

Sigge ville också bada.

1346b7f9-8570-44a2-a0e7-53265af715aa.jpeg

Klockan 16 varje dag!😛 Yoghurt, proteinpulver, nötter och frukt.

755aede9-ea76-4b43-8ca4-14d2e157323f.jpeg

Halva väskan till mig, halva till flyktingbarnen.

Rosor, svalor och +21C i havet- det måste väl betyda sommar? Ingen badar, det är helt tomt på stranden trots strålande väder. Efter att ha vaxat och polerat och tvättat kapell och klättrat hundra gånger upp och nedför stegen, unnade vi oss en badrast. Badtermometern visade +22 i hamnbassängen och en grad svalare i marinans lilla badvik. 

Det bästa som hänt mig idag är annars vägningen på apotekets digitala personvåg. 70,4 med kläderna på! Hurra, då funkar mathållningen såhär långt i alla fall, det går inte uppåt. Idag fick jag tag i en digital matvåg, så nu kan jag väga maten som vanligt. Det är inte praktiskt genomförbart att registrera på Matdagboken, det tar för mycket tid eftersom uppkopplingen oftast är väldigt långsam. Men det gör inte så mycket när alla lunch och mellanmål är kända favoriter, och middagarna lagas efter kaloriberäknade recept. Plus att jag inte äter bröd, pasta, kakor, glass eller frukt. Jo, jordgubbar förstås. Och ibland en halv banan till mellanmålet. Ska kolla upp granatäpple och melon. Jag betraktar inte frukt som förbjudet, men gobblar inte i mig massor som förr.

Imorgon ska jag få följa med min vän Janita som är barnsjuksköterska och volontär i flyktinglägret som finns i Samos stad. Jag hade med apoteksvaror för barn för 3000kr  i bagaget hit, En insamling på mitt Facebook gav över 7000kr. Resten av pengarna går till blöjor, antibiotika, vaccin och annat som de minsta barnen behöver. I lägret finns ingen sjukvård annat än i nödfall. Det är brist på allt. Tänk att inte kunna ge sin förkylda bebis näsdroppar eller febernedsättande, inte ens kunna ta tempen, inte kunna sätta plåster på ett skrubbsår. Jag bloggar på www.katinkabloggen.se om du vill läsa mer om detta. 

Gillar

Kommentarer

 • 12 apr 2018 21:24
  paloma

  Det ser mysigt ut, och jordgubbarna ser inte heller fel ut👍

  Vad fint att du hjälprt barnen i flyktinglägren, dom kan behöva all hjälp dom kan få❤

 • 12 apr 2018 22:35
  aregnisw

  Så fint att hjälpa de små, verkligen beundrasvärt av er det behövs ju yes

  Vilken fantastiskt fin blogg du har jag ska kolla in den lite mera med så mycket trevliga bilder m m. smiley

  Senast uppdaterad 12 apr 2018 22:42

 • 13 apr 2018 06:35

  Tack Aregnisw, paloma och LissaLo. Det är självklart att försöka hjälpa när man är så priviligierad som jag. Mer beundransvärt att befolkningen här, som verkligen inte har det fett, engagerar sig och delar med sig av det lilla de har. De flesta i alla fall, jag har inte märkt någonting annat fast jag vet att främlingsrädsla finns här också. 

  Ha en fin dag, hoppas hinna logga in i kväll igen. 

Logga in för att skriva en kommentar.