icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 312370
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
28 april 2018 15:06
6

Långsegling dag 17 - 18. Chokladmousse på getmjölk - går det?

Igår låg vi kvar i viken i Astipalia och inväntade mindre vind, för att kunna ta oss vidare till öns sydsida. Vi behöver handla och fylla på färskvatten. Fast mjölk behöver vi inte köpa på ett tag. Igår morse gick Odd på hundpromenad och kom tillbaka med en jätteflaska getmjölk, ett kilo getost och två apelsiner. Han hade hälsat på hos getbonden ovanför tavernan, och fick inte gå därifrån utan dessa presenter. Betalning var det inte tal om. Jag vet att en sån ost, Graviera, kostar 14€ per kilo, så något måste vi bara ge tillbaka. Vilken tur att jag hade kvar min gamla orörda godisgömma med Marianne under durken! Nu ligger där bara en ensam påse Polly, men jag är osäker på kvalitén efter ett år i båten? Getbonden blev generad och hällde genast upp en hel flaska getmjölk till! Plus att han gick och hämtade 8 ägg i hönornas skjul. Vad tar man sig till med tre liter färsk getmjölk? Jag har fryst två små colaflaskor fulla i frysfacket, och en halv liter har vi nog redan gjort slut på eftersom Odd tyckte det var supergott både till gröten och i kaffet. Men vi har ändå alldeles för mycket kvar. Så ikväll har jag planer på chokladmousse. Jag tänkte ta getmjölk istället för vispgrädde, och lägga till gelatin för att få rätt konsistens.
Kolla på den här videon när alla getterna kommer rusande till kvällsfodringen! Ellem syns på slutet i viken bakom, och getbonden skymtar också.

https://www.youtube.com/watch?v=EiBjeMToIog&sns=em

Check på mitt sista motivationsmål, att kunna vandra obehindrat i bergen! Igår tog vi en långpromenad på en stenig stig. 6000 steg rakt uppför berget och lika många ner igen. Jag kunde ha gått dubbelt så långt, vilken lycka! Fin utsikt och ett fint möte med en gumma på väg att hämta vatten med sin åsna. Båten är en tidsmaskin!
Idag, lördag, har vi tagit oss till byn Skala, i södra änden av ön. Fin, vindskyddad hamn med affärer och ett slott på bergstoppen ovanför byn. Här blir vi nog inblåsta några dygn. Hoppas det finns ett apotek med en våg. Det känns osäkert att inte kunna väga sig, jag som varit van att kolla vikten varje dag.

f0d85753-1af1-4376-9cde-cd0e724087ca.jpeg

dfb7cad8-7182-4e21-88ed-625f9458c4a5.jpeg

 

6b65994e-d3bb-4964-b533-a28f1dff5e60.jpeg

Inte så kul kust om det blåser för mycket

73cbe4e7-9536-4244-9760-5a426aae222a.jpeg

Det bästa - att komma i hamn!

75612e0d-f5e3-49ab-bce5-e67243282e5e.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 28 apr 2018 15:47
  aregnisw

  Vilket underbart äventyr ni får vara med om o underbar läsning tack för det smiley

 • 28 apr 2018 17:48

  Tack tack tack- älskar dina reseskildringar!👏🏼

  Skrev du även i en annan blogg ? Ska leta!

  Önskar er allt gott i er tidsmaskin ☀️

 • 28 apr 2018 18:51
  gasten

  Så mycket ni får uppleva under er färd! Underbara bilder, roligt att se tillbaka på sedan.

  Ha en fortsatt trevlig resa! 

 • 28 apr 2018 20:19

  Tack alla, om jag inte skrev blogg skulle jag aldrig komma ihåg var vi varit. Mitt minne är väldigt dåligt. Redan efter en vecka blandar jag ihop öarna, byarna och dagarna. Ackhs jag skriver katinkabloggen.se också, men där står samma som här, minus mat och vikt. Varje år gör jag en fotobok av text och bilder från bloggen, det blir väldigt roliga minnesböcker att bläddra i.

 • 29 apr 2018 08:02
  Bella50

  Vilken härlig seglats ni är på...och du i dubbel bemärkelse...inte viktmässigt då förstås.

  Tack för reportaget ❤️✌️

 • 29 apr 2018 14:06

  Vad härligt att du kan kryssa av ännu ett uppnått mål, att gå 6000 steg upp och nedför berg är väldigt bra gjort! yes Vilken härlig känsla det måste vara laugh

  Och jag säger som de andra, tack för att vi får vara med om din resa heart

Logga in för att skriva en kommentar.