icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 409111
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
24 april 2018 21:50
6

Långsegling dag 14. Haveri och oplanerad utekväll med extra allt.

Halv sex vaknade vi i Arkis lilla hamn och gjorde klart för avgång mot Levitha, klippön som utgör första trampstenen i ögruppen Cykladerna, mitt i Egeiska havet. Jag tryckte på startknappen tilll motorn. Ingenting hände. Det är en väldigt konstig upplevelse när någonting som alltid varit självklart bara uteblir. Tänk att du vrider om bilnyckeln och motorn inte startar. Hjärnan vill inte tro det. Odd var tvungen att också trycka på knappen, flera gånger dessutom, innan han trodde på det. Motorn var död, och han hade ingen aning om varför. Det var en riktigt svart morgon. Vi såg en vecka framför oss med bara problem. Och hur skulle vi ta oss från Arki, en liten ö med bara ett fåtal fiskarfamiljer, utan fungerande motor?

För att göra en lång historia kort så hade vi en otrolig tur flera gånger. För det första blåste en svag vind rakt ut ur Arkis trånga lilla hamn, vi kunde dra upp ankaret, hissa seglen och sätta kurs rakt mot Patmos, närmaste större ö. För det andra visste vi att svenska vänner befann sig i närheten med sin båt, och hade planer på att ta sig till Patmos samma dag. Vi ringde upp Rolf på Blue Pearl och förklarade situationen, och efter tre timmar fick vi bogsering in i Patmos hamn.
För det tredje ordnade "vår" mekaniker på marinan i Samos så att en kollega i Patmos stod på bryggan tjugo minuter efter att vi lagt till. Han ställde diagnosen direkt. Ett relä till startmotorn hade havererat och måste bytas ut. Efter en timme var reservdelen på plats och motorn startade igen.
Dagen som började så mardrömslikt slutade med förfest i sittbrunnen för våra räddare och gemensam middag på en taverna. Imorgon gör vi en omstart mot Levitha.

Tur att det inte är veckovägning än på några dagar, med tanke på allt onyttigt jag ätit och druckit ikväll. 

När nöden är som störst i Medelhavet är vännerna från Tjörn som närmast.

a4f346be-3159-4cca-a343-5e497070a84a.jpeg

01187e92-c048-47ca-b125-b5c687d7b270.jpeg

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 24 apr 2018 23:04
  gasten

  Vad bra att ni fick fixat motorn! Det var riktig service det!

  Så underbara bilder! Blir riktigt avundsjuk.

  Vi håller på för fullt med vår båt nu och förhoppningsvis blir det sjösättning i början av maj.

  Ha en fortsatt trevlig seglats!

 • 24 apr 2018 23:59

  Du har underbar karma och jag tror på:

  ” gör du gott så får du gott ” och nu menar jag inte mat..😉

  Tack än en gång hör fina bilder!

 • 25 apr 2018 05:13

  KHARMA !

  Jag har haft en favorirdrink på en favoritplats med en favoritperson  , nämligen en Gin Tonic på min Morfars altan , utsikt över Göta Kanal och båtar som slussar  - att få dricka något gott i er sittbrunn med magisk utsikt ligger nog nära i tillfredsställelse !

   

 • 25 apr 2018 07:14
  klaraelv

  Jag tror inte att vikten kapsejsar för slarv en dag, så är du tillbaka på din väg idag så kommer det inte att synas att du haft en dag med lite 'fel' mat.

 • 25 apr 2018 07:51
  Bella50

  Vilket otroligt ” flyt” det blev till slut...hela den dagen. 👏👏😃🍷

 • 25 apr 2018 12:21
  aregnisw

  Härligt smiley

Logga in för att skriva en kommentar.