icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 314723
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
22 april 2018 18:04
8

Långsegling dag 12. Båtgympa.

Idag är tungsinnet borta, den mentala åskbyn har lösts upp. Kanske hänger det ihop med att det blåser mindre och från ett annat håll, natten har varit tyst. Nu väntar vi bara på att storseglet ska levereras från vinterlagret, så att vi kan få upp det också och komma iväg. Focken är på plats, i år klarade vi det utan hjälp av marinapersonal,  tack vare att jag nu är stark nog att sköta vinschen medan Odd matar in seglet i upprullaren. Svintungt är bara förnamnet, jag är helt slut i armar, rygg och händer nu. Gissa om jag var stolt när vi var klara, och vad jag hoppades att åtminstone några ögon följde oss medan vi kämpade. Imorgon drar vi härifrån! 

Långpromenaderna ställs på paus, höften måste bli bra. Men träna vill jag, annars blir jag galen av rastlöshet. Det är ett nytt behov som har uppstått. Tidigare segelperioder har jag varit väldigt inaktiv, man behöver inte röra sig särskilt mycket som kapten, det är gasten, dvs min man, som gör det mesta jobbet både under segling och förtöjning. Så har jag gått upp i vikt flera kilo varje vår och höst också. Jag ser verkligen fram emot att vi kan byta roller nu!

Varför har jag inte tränat under tidigare långseglingar? Allt som behövs finns ju ombord, hantlar, yogamatta, gummiband, gummiband med handtag. Det har funnits planer, med andra ord. Men det har aldrig blivit av. Tröskeln har varit för hög. Jag har saknat energi och känt mig fånig, tjock, okunnig, uttittad och kritiserad av andra. Särskilt det sista. 

Nu är jag varken tjock eller okunnig längre, efter att ha fått handledning av Håkan på gymmet tre dagar i veckan sen i februari. Fast nu i marinan drar mig ändå undan bakom båtmacken där det är perfekt att fästa gummibandet i en flaggstång och där ingen tittar. När vi ligger för oss själva i nån vik kan jag stå på fördäck och använda masten som fästpunkt för gummibandet. På Topphälsa har jag hittat flera bra övningar för hela kroppen som nu är laddade i mobilen.
Simma kan jag förstås börja med också. Det får bli runt båten sen, när vi ligger för ankar. 

Ikväll blir det kyckling Vindaloo, recept från 56 kilo, tillagat i Wonderbag.

Mitt privata gym.

774a20eb-087f-426f-ae5c-aa3e8e6393f1.jpeg

Långt därnere ligger Ellem. Man ser nästan på vattnet hur mycket det blåser.

acdf146a-547a-4acd-84cf-c2a376dd34ba.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 22 apr 2018 18:24
  klaraelv

  Härligt att du kan hålla dig aktiv även fast du är ute på vattnet och att du har redskapen med dig. Jag är imponerad över att man kan vara på en båt under längre tider, jag skulle ha svårt för det, jag vill kunna gå undan och vara helt själv. Därför passar husvagn mig bättre, jag kan gå därifrån när jag fått nog med att umgås.

 • 22 apr 2018 18:31
  paloma

  Jag är inte heller någon båtmänniska, jag blir så lätt sjösjuk. Men jag älskar havet...

  Husvagn är perfekt för mig, tvärt emot klaraelv gillar jag lite trängsel och umgänge med maken. Jag är i min egen värld under parasollet på stranden med en ljudbok i öronen☺

  Det låter verkligen fantastiskt att få leva som ni gör på båten i värmen, det kan jag känna att jag avundas lite😉

   

 • 22 apr 2018 18:52

  klaraelv jag har ett enormt ensamhetsbehov, men det är inga problem. Vi seglar från ö till ö, och ligger gärna kvar några dygn där det är extra fint. Själva segeletapperna är som längst kanske tio timmar, och det blir många ensamma timmar på vakt när autopiloten är på och man kan försvinna bort i sin egen värld, precis som Paloma beskriver, medan den andre pysslar med sitt. 😊

  Paloma jag blir också sjösjuk nu i början, men har perfekt dansk medicin som man tar när sjösjukan börjar kännas, och som man inte blir trött av. Marsinan.

  Senast uppdaterad 22 apr 2018 18:54

 • 22 apr 2018 20:16
  aregnisw

  Härliga bilder som vanligt smileyyes

 • 22 apr 2018 20:44

  Tack aregnisw 😘

 • 22 apr 2018 21:34

  Aven sjuk älskar sjön, minna väner blev låt åksjuka och sjösjuka had en tablet som bestod av mest ingefära inga biverkningar.

 • 23 apr 2018 07:13
  Flisan57

  Det där med att träna när man är en längre tid på en båt, det kan bli problem- om man bara lägger till vid egna vikar och så... förra året hade jag rehabträning efter min axeloperation och då hade jag gummiband som jag knöt fast på olika ställen...tex kunde jag sitta i sittbrunnen och sätta bandet i en öglar i relingslisten.

  Jag simmar runt båten varje morgon och kväll och gör vattengympaövningar vid badbryggan. På små kobbar och vid svajankring blir det ju inte så mycket promenader så det får man passa på att göra när man är på större öar eller vid olilka hamnar. Det har blivit många skogs/bergs upptäcksfärder under åren och måste man bunkra är det många gånger långt att gå till affären och tung att släpa hem.

  Man får vara lite uppfinningsrik, och det har ju du lyckats bra med i år ser vi.

 • 23 apr 2018 09:37

  A Gym with a Wiew !

  Ser fantastikst härligt ut , skönt att du nu kan strunta i ev blickar från andra 

  Tittar de nu är de bara avundsjuka och / eller imponerande  blickar du kommer få laugh

Logga in för att skriva en kommentar.