icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 434022
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
19 december 2018 20:25
5

Jordgubbsgodis till julbordet.

Sura fruktremmar är bland det roligaste jag hittat i receptväg på sistone. Tack Arrietty! Remmarna jag gjorde i förrgår med röda och svarta vinbär blev goda, men går inte att jämföra med dagens jordgubbsremmar som är supergoda!! 

Jag tog upp en påse lösfrysta jordgubbar, 800 gram, och lät tina över natten. Skedade upp en deciliter av saften som blivit, och sörplade i mig den. Sen kokade jag resten av saft och bär med ett par matskedar Sötströ och en matsked Fibersirap som innehåller väldigt lite kalorier och kolhydrater. Mixade med mixerstav och hällde ut massan på ett silikonunderlägg i en plåt. Lämnade plåten i ugnen hela dagen på 80C och varmluft.

Man får känna efter ibland om det är klart, genom att peta på jordgubbsplattan. Det tog längre tid med jordgubbarna än med vinbären. 

Det blev ganska lite godisremmar av 800 g jordgubbar. Men guuud så goda. Nästa gång ska jag prova med klarbär.

3de21f3c-552f-438e-bd2e-4b73c5cb4523.jpeg

4f1351d8-8b4a-4b45-9ca1-250b8209e8bf.jpeg

6eed57e9-0800-431d-8650-29fd1b5eca7e.jpeg

Gillar

Kommentarer

  • 19 dec 2018 21:38

    Jag använder inte Sötströ eller Fibersirap i vanliga fall, tror du att det går att utesluta sötströ och ersätta fibersirapen med honung från Samos. Skulle vilja testa att göra godisremmar.

  • 19 dec 2018 21:59

    Det låter supergott! Får kanske leta rätt på lite jordgubbar i frysen och göra en omgång när jag får tid. wink

     

  • 19 dec 2018 22:40

    Det går säkert lika bra, eller bättre, med honung! Jordgubbarna har mer smak och sötma än vinbären, så du behöver nog inte så mycket.

    Jordgubbarna innehöll också betydligt mer vatten än vinbären, så det blev väldigt litet resultat av en ganska stor påse jordgubbar. Här är det samlade resultatet ( minus några som vi ätit upp).

    dbce6f97-7fbe-46b4-a482-b0881629a9fb.jpg

    Lite dåligt ljus. Det som liknar korv är jordgubbsrullar.laugh

  • 20 dec 2018 05:31
    Arrietty

    Jag fann receptet på ICA och då är det honung som anbefalles:

    https://www.ica.se/recept/sotsura-lingonremmar-721287/

    eftersom jag har egenplockade lingon och lokalproducerad honung känns det väldigt klimatsmart...

  • 20 dec 2018 08:38

    Undrar om man kan få till den där surheten på något bra sätt? Citronsyra? Inte så bra för tänderna antar jag. När jag var liten minns jag att vi åt pulvret till ”jellopudding” direkt ur askarna, som godis...

Logga in för att skriva en kommentar.