icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 434026
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
9 september 2018 16:58
3

Jag har slutat hålla in magen!

Äntligen kunde vi lägga loss från kajen i Galatas, Poros. Efter en lååång - tolv timmar - segling kastade vi ankar igår kväll utanför hamnen i Finikas på den lilla ön Syros i Cykladerna. Idag har vi tagit en plats vid gästbryggan, det ska blåsa rejält de närmaste dagarna och då sover man lugnare förtöjd vid en kaj., än om man ligger och oroar sig för att ankarlarmet ska börja tjuta för att ankaret har släppt.

Bilden på mig när jag sitter och styr tänkte jag först radera. Min första reaktion var: Vilken mage, vilka lår, jag ser ju tjock ut! Sen tänkte jag en gång till. Det är inget fel på min mage, den är fullständigt normal. Jag har bara slutat dra in den så fort någon tittar på mig. Det är faktiskt en stor framgång. Och jag har jättestarka benmuskler, bara lite slappt skinn.

Mina gåstavar som jag hade sett fram emot att använda här, blev helt demolerade under flygresan. Jag får förstås ersättning men det finns inga motsvarande att köpa i Grekland. Jag får släpa med mig dem hem igen, och reklamera om igen på Landvetter. 

Ett problem just nu är att det kan bli svårt att rapportera vikt imorgon till Hålla Viktengruppen här på Matdagboken. På alla apotek i Grekland finns en personvåg, men jag har inte hittat något apotek här i Finikas. Det absurda är att jag bryr mig mer om att missa en rapport till gruppen, än att få reda på min vikt för egen del!smiley Det är egentligen också en framgång, att jag känner mig så trygg med kosten och kroppen även utan våg. Hemma väger jag mig ju varenda morgon.  Men nu tänker jag att ett kilo upp eller ner kan lika gärna bero på värmen, så länge jag känner mig smal och kläderna sitter som de ska vågar jag lita på att mina kostvanor fungerar. Det har blivit mer än vanligt den senaste veckan, i och med födelsedagsfest och det ena med det andra. Mer frukt, vin till maten flera gånger i veckan, väldigt sena middagar. Antagligen har jag gått upp. Vi får väl se imorgon, om jag hittar ett apotek

.01b55dfd-7309-4221-a316-06e49ebd1845.jpeg

  Snyft, mina fina bungyjumpstavar. Den ena har inget handtag, den andra har bruten spets.

75f31aad-81fa-4d6c-a58c-0f9271bb3831.jpeg

Badtemperaturen är +27C.

eef27ff0-6e42-424d-b619-10f7c8bb46ed.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 9 sep 2018 17:27

  Du ser helt strålande ut !

  Visst är det skönt när man faktiskt inte känner att man "måste " dra in magen , när man känner sig avslappnat och trygg gemtemot sin kroppsform.

  En dag vid poolen i somras i Spanien fick jag just den sköna känslan , jag stod och pratade med ett par endast iklädd baddräkt och tänkte att det var så skönt och jag kände mig självklar och trygg endast iförd minimalt med kläder . Tidigare hade jag legat kvar i poolen eller snabbt virat en handdukt kring kroppen.

 • 9 sep 2018 18:35
  Bella50

  Vad härligt det låter. Du har en sund och avslappnad inställning och litar på din känsla.

  Du ser fantastiskt frisk och nöjd ut. DET räcker långt . Njut av känslan ✌️

 • 9 sep 2018 21:59

  8veckor jag hade en exakt likadan upplevelse för två dagar sedan. En båtgranne ropade att jag måste komma och hälsa på två nyanlända svenskar som just lagt till med en stor, tjusig motoryacht. (och jag menar STOR) Jag satt i sittbrunnen i bara bikini och tänkte först att nää, det gör jag inte! Men sen gjorde jag det i alla fall, på rent trots mot min egen upplevelse av underläge,  och upptäckte til min förvåning att jag kände mig helt bekväm i min bikini bredvid de två påklädda okända. En häftig känsla!

  Tack Bella50, du är alltid så gullig och uppmuntrande, och säger alltid precis rätt saker!

Logga in för att skriva en kommentar.