icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395942
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
31 augusti 2018 11:13
5

Hur i hela friden orkade jag med tjugo kilo extra dygnet runt?

Som vanligt kan jag knappt lyfta resväskan. När jag kontrollväger den visar vågen 20,1 kg. Va? Det är ju vad jag har gått ner i vikt sen januari!? Släpade jag omkring på detta dygnet runt, i flera år?surprise Nu kan jag bara med stor möda bära väskan nerför trappan till hallen. Det är inte konstigt att jag upplever en sådan enorm lättnad i alla rörelser som förut var omöjliga. Inte märkvärdigt alls, att jag numera kan dansa i ett sträck i en timme eller vandra i terrängen i tre timmar. Med ryggsäck! Hjärtat svämmar över av stolthet och tacksamhet. Och övertygad viljestyrka. Aldrig mer!!

Tack för alla äggrecept! Ugnspannkakan blev jättesmarrig, om jag hade haft mer bacon i frysen hade det blivit dubbel sats och tjockare pannkaka. Brödet blev också väldigt bra, så stadigt att jag kunde köra det i skärmaskinen och frysa, bara att ta upp en skiva när man vill och rosta direkt. Det blev lite mörkare i färgen än på bilden i receptet, eftersom jag bara hade mandelmjöl Raw hemma, det är inte lika blekt som det man köper på ICA.

I tre månader har jag nu hållit min målvikt plus minus två kilo. Idag är vikten precis där jag vill ha den, ett kilo under målvikt, min Nöjdvikt. Det passar bra inför seglingen när jag måste klara mig så många veckor utan en del av kontrollverktygen. Vågen till exempel. Men en hel del får ändå följa med, det är en anledning till att väskan är så tung. smiley Fiberhusk, mandelmjöl, recept, sesamfrön, proteinmixer, kryddor, mandlar och valnötter mm. 

c5b74593-9a10-4a3f-9b51-bcf9a5e07565.jpg

b7649644-ccb3-47ab-a4ad-262766bb6fb5.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 31 aug 2018 11:57

  Oj vad fint!! Det där brödet skulle jag inte ha något emot, det ser mörkt nog ut för att passa mig med smiley
  Ungspannkakan ser perfekt ut tycker jag! Som den ska vara!

  Ja, det är påfrestande för kroppen med extra vikt, oavsett om man är frisk eller inte i övrigt. Förr eller senare kommer påfrestningen att börja ta ut sitt pris, så att skala av sig sina kilon är bland det bästa man kan göra för sin hälsa. Vad skönt att det går så bra för dig med målvikten, det låter som att dina goda vanor verkligen fått fäste?

  Ha det så underbart nu i Grekland, låt inte deras kulinariska frestelser locka dig på allt för stora avvägar! Det är inte värt det.

 • 31 aug 2018 13:17

  Jag vill inte locka dig på avvägar men på strövtåg i naturen.

  Läste bla om denna ört / blomma att göra thé på Cistus Incanus / Grå klippros

  https://mity.se/kosttillskott/cistus-incanus/

  Det finns säkert en massa annat matnyttigt oh spännande att plocka längs med vägen

  bf1e6a3e-a3b6-4877-a96e-deac8c52fba6.png

 • 31 aug 2018 16:11

  Intressant 8veckor ! Jag älskar att försöka identifiera örter och växter och har oftast med mig stora buketter efter en promenad, för att kunna kolla i stora floran ombord. Tack för länken!!

 • 1 sep 2018 00:40
  paloma

  Du kommer säkert att klara detta galant, jag kommer ihåg hur lätt jag kände mig i början när jag nått min målvikt. Jag studsade runt och samlade steg på lätta fötter, det sitter fortfarande i och jag har mycket mer energi nu.

  Hoppas ni får fint seglarväder, och grattis till att hålla målvikten i 3 månader👍

 • 1 sep 2018 08:40
  Bella50

  Grattis . Bra jobbat och ha en trevlig resa. 👍

  vi lär väl få följa dig därifrån hoppas jag.

Logga in för att skriva en kommentar.