icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 381983
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
16 juli 2018 12:24
1

Hängmattan som ska få mig att hålla vikten livet ut.

Gittan52 skrev ett mycket inspirerande blogginlägg igår, du hittar det här. Hon har kommit fram till att det viktiga för henne är att må bra, och knöt ihop alla de trådor som får henne att må bra, till ett spindelnät. Jag lånar den bilden men ändrar den lite, eftersom jag har lite spindelfobi. wink

Mitt nät blir till en hängmatta, där många snören hjälper till att hålla ihop helheten, så att jag vilar tryggt i närheten av min målvikt, ovanför Diket. Allt måste inte vara perfekt. Om en eller ett par trådar skulle brista, klarar de som fortfarande är hela att hålla mig kvar ovanför diket. MEN - om det centrala bandet i mitten går av, kan det däremot bli kris.

En del trådar går i varandra, och innehåller även andra, invävda trådar. Om barn och barnbarn drabbas av olycka eller sjukdom, om det blir krig eller jordbävning, sådana katastrofer är invävda i det bärande bandet Stress...

DET HÄR ÄR TRÅDARNA I MIN HÄNGMATTA:

Hälsa - Behöver kanske ingen närmare förklaring. Men det innefattar allt från högt blodtryck, magkatarr, halsfluss och influensa. Utan hälsa knakar det i tråden.

Kärlek - Min man är min viktigaste framgångsfaktor. Men även resten av familjen. Att vara ovän med en familjemedlem sliter hårt på nätet.

Ekonomi - fattig är jag inte. Men inte rik heller. Om jag måste ligga vaken på nätterna och oroa mig för ekonomin, som när jag var företagare, blir stressen för svår.

Trivas hemma - mitt hus är min fristad, liksom min båt. Det måste vara mysigt att vara hemma.

Skriva, skapa - en dag utan skrivande är en dag som förmodligen varit fylld av stress.

Kontroll - struktur, planering, veckovägning. Vågen är min målviktsvän.

Fri från stress - Stress och oro är mina huvudfiender.

Långa promenader - En bra dag börjar med en långpromenad.

Styrketräning - Kroppen vill användas. Muskler gör mig stark och glad.

Gilla min spegelbild - Jag är fåfäng. Spegeln hjälper mig att hålla motivationen uppe.

Njuta av maten, bli mätt - Jag älskar mat. God mat stärker både själen och kroppen.

Vara utomhus - Varje dag. Flera timmar och helst ensam. Godis för hjärnan.

Rörelseglädje, musik - Bästa medicinen mot humörsvackor. Godis för hjärtat.

Var finns Matdagboken med Hålla-vikten-gruppen, bloggare och alla andra viktiga funktioner då? Jamen, hängmattan måste förstås knytas fast någonstans! I Matdag-Boken till exempel, ett vackert och hållbart lövträd som kan bli över hundra år. smiley

80d041b4-8f31-49dc-b232-086f0550ea99.jpg
Idag var det vägdag för mig i Hållavikten gruppen. Lite nervöst. Vanligtvis väger jag mig varje dag, och brukar inte bli överraskad. Men nu har jag för första gången, efter en utmaning från gittan52, lyckats att frivilligt avstå från vägning i två hela dagar. Det är stort för mig, att våga släppa det sista kontrollverktyget. Jag har ju redan slutat att väga och registrera maten. Kan jag lita på att jag har lärt mig vad min kropp behöver, att jag under sex månaders intensivträning har programmerat om min fetmahjärna till en smalhjärna? Jag hade inte behövt oroa mig, det blev blå ruta idag också. (Färgmatrisen är en annan av gittan52s uppfinningar.)

5fdc2d9f-fa72-467d-a12b-a978994b95e6.jpg

Gillar

Kommentarer

  • 16 jul 2018 16:35
    paloma

    Vad bra att du fixar vikten trots så mycket folk i huset, din lista passar mig bra utom styrketräningen👍

Logga in för att skriva en kommentar.