icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395941
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
3 augusti 2018 22:29
5

Glad och smärtfri utan medicin.

Sen jag slutade med Simvastatin, en medicin som ska sänka mina kolesterolvärden, har jag inte känt av min onda rygg. Det är underbart, men gör mig också rasande. Jag hade bra värden även utan medicin,jag fick den utskriven i preventivt syfte, liksom de andra medicinerna jag ätit mot blodpropp och magsår. Varför läste jag inte på ordentligt i FASS? Nu verkar det som om "alla" utom jag vet att just den medicinen har muskelsmärta som biverkning. Det kan ju också hända att inflammationen i ischiasnerven plötsligt lagt sig, kanske med hjälp av spikmattan? Fast det verkar konstigt att det försvinner så plötsligt.

Hur som helst, jag njuter av att vara smärtfri, kors i taket. Idag har vi varit på femårskalas i Göteborg, imorgon är det heldag i Lysekil med Musselfest i Stadsparken där vi är inblandade i organisationen. Full fart framåt. Jag fattar inte själv hur vi hinner med allting, och börjar längta efter att komma ner till båten i Grekland igen. Bra fyra veckor kvar nu. Det skulle kännas bra att ha lite tillgodo på målvikten innan dess. Jag ligger exakt ett kilo över min målvikt och bara några hekto över min nöjdvikt, och jag offrar inte någonting. Men jag tänker såklart på vad jag äter. Idag på födelsedagskalaset hos min dotter bjöds det på smörgåsbuffe och glaserad morotskaka (som jag bakat). Smörgås är ett passerat kapitel för min del, liksom morotskaka med sockerglasyr. Så jag kokade två ägg och åt med majonnäs, och gjorde ett par goda rullar av kalkonpålägg och ost. Jättegott och okomplicerat och ingen hade några synpunkter.

Ikväll hann jag också avsluta burken med Romtopf som ska bli julgodis. Egna fikon i botten, sen jordgubbar, klarbär och björnbär. Samt socker, rom och kryddor. Mums filibabba om några månader. I den andra glasburken är det klarbärslikör.cheeky 

801dae78-2c5a-4f24-829a-2cd4f2b0ed00.jpg

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 4 aug 2018 04:10
  klaraelv

  En jäkla medicin, jag har skrivit om den ett antal gånger här på MD, för den gjorde mig väldigt sjuk. Skönt att du hittat att den var boven. Visserligen så har jag förstått att vanligast är att man får smärtorna i ben och fötter, men det kan slå lite överallt på kroppen.

 • 4 aug 2018 07:02

  Efter att ha läst en av Uffe Ravnskovs böcker så skulle det bli svårt för en läkare att få mig att ta Simvastatin. 

  Skönt att du nu är smärtfri.

 • 4 aug 2018 07:11
  pralin

  bara negativt med  den hemska  medicin skönt  du förstod att ta bort den. Fick min  gubbe  sluta med  den han  var  helt  sönder  värkt. Helt  sjukt. smiley

 • 4 aug 2018 09:22
  Bella50

  Slutet gott, allting gott...men en onödigt smärtsam väg dit.

  Grattis till ditt nya liv med lust och energi. Härligt. 

  Senast uppdaterad 4 aug 2018 09:25

 • 6 aug 2018 08:38
  aregnisw

  Jag vägrade också den medicinen den har alldeles för mycket biverkningar. Underbart att bli smärtfri skönt att du ä det smiley

Logga in för att skriva en kommentar.