icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395955
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
10 september 2018 10:18
4

Facit efter en vecka i Grekland.

Idag, måndag, är sista dagen för mig att rapportera veckans vikt till Hålla vikten gruppen. Eftersom jag inte har någon våg med mig ombord, är det nödvändigt att hitta ett grekiskt apotek minst en gång i veckan. Där finns alltid en personvåg. Jag kanske ska göra ett collage med alla märkliga grekiska vågar jag stått på? smiley

Det verkade först inte finnas något apotek i hamnen där vi ligger just nu, men så hittade vi det i morse, Efter en vecka med födelsedagsfest, mycket kvällsmys och goda snacks var jag beredd på ett kilo upp. Men nej - kroppen tycks ha hittat balansen. 

Vad äter jag? Jag håller fast vid 16-8, dricker kaffe med mjölk när Odd äter frukost. Till lunch blir det antingen Djävulska ägg, pannkakor av proteinmix med smält ost och stekta tomatskivor, eller en grekisk sallad. Kaffe efteråt. Mellanmål på eftermiddagen är stående: grekisk yoghurt 2%, ca 2 dl, blandat med chokladproteinpulver, en halv apelsin i bitar och ett par stora matskedar hackade mandlar/nötter.  Sen är jag mätt till sent på kvällen. Oftast blir det inte middag innan kl 20, det är för varmt. Vi lagar middag i båten. Fisk är för dyrt, hittills har det blivit rätter med köttfärs, ost, tomater, lök och auberginer. Lättkokta haricots verts ( mums!) och tomat/gurka/löksallad. Olivolja till allt. Idag ska jag gå till slaktaren och köpa kyckling, längtar efter en god gryta.

ff10060b-6f2a-492d-8451-7fc025fb0832.jpeg

2d6d3191-151d-4f9b-964a-abd288d067d8.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 10 sep 2018 11:08
  cabass

  Yoghurt med chokladproteinpulver låter spännande. Det ska jag prova. Har en burk stående. Blev "pålurad" av en väninna som säljer produkten, men den föll inte i smaken.

 • 10 sep 2018 13:56

  Den jag köper från Svenskt Kosttillskott heter Whey och finns i flera smaker. Jag har vanilj också, som är väldigt gott ihop med skivad banan  eller jordgubbar. 

 • 10 sep 2018 18:47
  paloma

  Vilken tur att apoteken är utrustade med våg, det blir mindre oro både om du skulle gå upp eller ner. Just ovetskapen brukar få mig att äta lite mer eftersom jag inte behöver se resultatet.

 • 10 sep 2018 20:02

  Ja paloma, så skulle jag nog också kunna lura mig själv, om jag skippade vägandet helt och hållet. Det är inte klok så bra man är på att stoppa huvudet i busken.

Logga in för att skriva en kommentar.