icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395926
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
1 januari 2019 22:00
7

Ett år utan frukost.

Hur lång tid tar det att förändra en vana som man har haft hela livet? Idag fick jag för mig att kolla när jag började med 16-8, dvs hur länge sen det var jag slutade äta frukost.  Jag bläddrade tillbaka bland mina blogginlägg och hittade den första anteckningen i december 2017. Bara några dagar efter att jag börjat min viktresa. 

https://www.matdagboken.se/blogg/seglar67/dag-3-min-inre-projektledare-har-tagit-kontrollen

Att hoppa över frukosten är idag helt självklart, jag känner ingen saknad eller längtan alls efter den. Jag dricker bara ett glas rödbetsjuice, tar mina kosttillskott och en kopp kaffe. Dagens första måltid är lunchen mellan kl 12 och kl 14. Sen blir det mellanmål vid fyra, fem, och middag senast åtta. Regelbundna måltider är nog en av de viktigaste framgångsfaktorerna för mig. Förr åt jag jämt, jag var alltid sugen på att stoppa något i munnen och sällan riktigt hungrig eller helt mätt.

Morgonpromenad på min ö.

2676d48c-9486-418a-9f57-2801d3097b86.jpeg

 

963184d6-8a45-4326-b1b8-133fe6580a17.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 1 jan 2019 23:10

  Spännande! Fast jag tror inte det tog 101 år för dig att göra din viktresa winklaugh

  Jag har aldrig saknat frukost, blev tvärt om lättad över att slippa den. Jag blir inte hungrig förrän kring 13 ändå så för mig är 16:8 det naturliga ätmönstret som alla "frukosttalibaner" försökt förändra, förgäves laugh

  Det är rätt gott att äta när man hunnit bli hungrig, bästa kryddan.

 • 1 jan 2019 23:11

  Såg att du råkat skriva 1917 istället för 2017. Vilket i sig är poetiskt, för hur lätt är det egentligen att greppa tiden. Vissa nya vanor etablerar sig fortare än andra är min upplevelse. Beroende på hur bra de passar in och hur stor vinst man har av dem.

 • 1 jan 2019 23:12

  Helt rätt LadyG och Medlem16, tack för påpekandet, ibland går det för fort. ;-)

  Senast uppdaterad 1 jan 2019 23:13

 • 2 jan 2019 07:42
  Bella50

  Ingen längtan efter frukost här heller.

  Om/ när jag äter det ( som på hotell t.ex) blir magen helt paj. 

  Bra jobbat och god fortsättning ✌️

   

 • 2 jan 2019 07:55
  Arrietty

  Nja, jag saknar frukost särskilt som jag aldrig haft några problem med att överäta vid frukost. Av den anledningen är det heller inte särskilt svårt att låta bli den, men om jag tänker mig att inte ha problem med överätning skulle jag börja dagen med frujost. Att det är lätt att låta bli betyder inte att jag inte saknar den... har ju också med vilja att göra, tidigt på dagen är det lätt att göra rätt. MEN det var också en lättnad när det äntligen stod klart att man inte "måste" äta frukost, tidigare ansågs det himla viktigt att börja dagen med en bra frukost.  och det ska också sägas att exet fick ordning på sin diabetsvarning genom att byta kaffekoppen mot en riktig frukost. Han blev piggare, började ta en morgonpromenad, gick ned i vikt och slapp att utveckla diabetes typ2... Själv har jag trots övervikten inget problem med blodsockert och tycks totalt fysiskt oberörd av hur ofta jag äter. Så då tar jag bort det som är lätt att ta bort, alltså frukosten... passar ju bra med 16:8 också.

 • 2 jan 2019 08:27
  pralin

  härliga  bilder. du  bor  vackert. Ja  detta med  frukost jag  känner inte  så mycket  för  de. Men  de  ska  vara mediciner så då måste jag  ta äta . För att inte  må  dåligt i magen (säger  dom  som vet ????)  I dag  börja  jag  ta citronvatten  de  första  jag  gör. Ha  en bra dag då.smiley

 • 2 jan 2019 08:38
  Jessand

  Vilka vackra bildersmiley

  Det enda jag kan sakna med frukost är väl samvaron kring en mysig helgfrukost med familjen, så därför äter jag ibland med dem men blir ofta att jag äter mer den dagen då. 

Logga in för att skriva en kommentar.