icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395956
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
27 december 2018 18:37
11

Ett år med Matdagboken! Ett halvår på jämvikt! Belöning: ett bubbelbadkar!

I veckan kom min efterlängtade jämviktsbelöning, några dagar för tidigt. Den kom med DHL och vägde 84 kg. Lika många kilo som jag vägde för ett år sedan. Ett bubbelbadkar med åtta jetmunstycken och värmare. För ett år sedan hade jag inte fått plats i det. Eller rättare sagt, det hade inte fått plats särskilt mycket vatten samtidigt med mig.

För ett år sedan hittade jag hit till Matdagboken, och här är jag fortfarande kvar, tjugo kilo lättare och många år yngre, i alla fall inombords. Badkaret är en belöning till mig själv efter sex månader på målvikt. Det ersätter ett gammalt vanligt plåtbadkar som bara använts när yngste sonen kommer på besök. Själva har vi nöjt oss med duschen. Nu stundar nya, njutningsfulla spakvällar med väldoft, levande ljus och musik. I bubbelkaret håller sig vattnet varmt länge, länge.  

Julhelgen har förstås inneburit mycket mat, och trots goda föresatser har jag stoppat i mig en och annan chokladtryffel, morfarskola och pepparkaka. Men annars har det mesta som hamnat i magen varit nyttigt, delikat och lagom mycket. Vågen visade i morse upp ett halv kilo, vilket är mindre än jag räknade med. 

Nu vill jag hitta en ny utmaning för 2019. Kanske något som handlar om motion? Tjejmilen? Jag fyller 69 i maj, det kanske är övermaga, orimligt?

På plats! Nu ska det bara installeras också, men det räknar jag med är en barnlek jämfört med att baxa upp åbäket uppför trappan till övervåningen och in genom en 60cm smal dörr. laugh

e4471dbc-457c-4a6e-898d-35afba3a0618.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 27 dec 2018 18:40

  Mysigt med badkar! Och grattis till ett halvår som målviktig:)

 • 27 dec 2018 20:16

  Tack Eleaor! smiley

 • 27 dec 2018 20:28

  Flera nya vegetariska rätter blev det på julbuffén i år. Allt var inte lika jättegott, men den här saffransblomkålen (LadyG tror jag?) och brysselkålssalladen blev favoriter. Brysselkålssalladen hade min äldsta dotter med sig. Stekt, kall brysselkål, granatäpplekärnor, äpplebitar, solroskärnor, pressad citron, dill och olivolja. Mums!

  106def58-ec52-4862-b386-c2283f7734d7.jpg

 • 28 dec 2018 00:05

  Underbart med badkar! Det var ett väldigt fint kar du fått tag i!

  Ja, den blomkålen blev verkligen god, det receptet knyckte jag från ICA tror jag laughDu fick samma hysteriska gula färg du med ser jag, det verkar som att det verkligen ska bli så knallgult laugh

 • 28 dec 2018 08:07

  Jag har länge suktat efter ett bubbelbadkar, men inte trott att vi hade varken råd eller plats. Det var omöjligt att stå emot när jag upptäckte att det fanns så här små bubbelbad, som dessutom kostade ”bara” knappt tiotusen.smiley

 • 28 dec 2018 08:13
  Bella50

  Först och främst ett jättegrattis till jämvikten.👏

  Att bada med bubblor är nog den maximala njutningen. I mitt vanliga kallnar vattnet liute för snabbt...men mi st ett julbad blir det.

  Maten ser jättegod ut. Saffransblomkål...såg smarrig ut.

 • 28 dec 2018 10:01
  pralin

  bad i badkar har man inte  gjort  på 30 år minst inte  min  grej.    Men  säkert  skönt  för  den  som  gillar, Grattis  till ditt  jobb med  vikten. Och hoppas  nu  att  den  håller smiley

 • 28 dec 2018 13:44

  Snyggt jobbat!! yessmiley

 • 28 dec 2018 14:36

  Jag förstår dig seglar67, det var prisvärt verkligen! Både rätt storlek på karet och prislappen, ovanligt att det händer laugh

 • 28 dec 2018 15:35
  Tita

  Ja seglar67, det är en riktigt bra utmaning, det fixar du! 

  Jag startade min viktresa 2/1 2014 vägde då 89,4 kg. Senare det året, 8 sept, tror jag det var lufsade jag min första tjejmil, vägde då 77,8 kg och hade just fyllt 69 år. 

  Tiden var inte så viktig det året men jag tog mig igenom på 93 min. Gittan stod på mållinjen och hejade jag var dödstrött men lycklig att jag kom i mål....självgående!!!! De följande åren blev tiden lite viktigare. Många olika lopp har det blivit sen dess!

  seglar67 det är aldrig försent att springa-löpa-jogga och att fortsätta viktresan är mycket roligare om vi har ett mål och bra utmaningar på vägen. Jag hoppas att vi ses på startlinjen den 31 augusti!!

  Ha det så skönt i bubblorna det är du värd!!

 • 28 dec 2018 16:21

  yesWow Tita, tack för den berättelsen! Du har gett mig min nya utmaning och mitt nyårslöfte! 31 augusti är långt bort ännu, och om man kan lufsa i egen takt är jag säker på att det går att klara om jag får vara frisk. Ska fundera lite till, men kunde du så kan jag.smiley

Logga in för att skriva en kommentar.