icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 423727
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
15 september 2018 20:29
5

En dag helt utan ordning.

Det har egentligen varit ett lyckosamt och fint dygn, men jag är ändå så trött att jag knappt orkar skriva. Efter den här rapporten somnar jag direkt. Middagen åt vi på en taverna, mot bättre vetande, vi orkade inte laga mat. Stekt ost och stekta paprikor, vitt bröd med olivolja, cola light och så kaffe med söta kex på det. Usch, men ner gick det. 

Vi seglade från Mykonos strax efter 3 i morse, utan måne men i stjärnljus. Vid halv ett förtöjde vi i hamnen här på Ikaria. Underbar segling, god fart och inte så höga vågor, men långt. Det blir enformigt, även om vi turas om att hålla vakt och styra. Jag skulle kunna lyssna på ljudböcker eller poddar, men sitter mest i tankar.

Det har varit si och så med maten hela dagen. Kaffe klockan tre för att vakna, frökex att knapra på under morgonen för att förebygga sjösjuka och för att jag blev sugen. Ägg och coleslaw till lunch, ingen motion alls på hela dagen. Och så denna hemska middag som fortsatte med ett glas vin och jordnötter i sittbrunnen. 

Nu sliter vinden i riggen, blåsandet börjar om. Fem dagar till blir vi liggande här innan det kommer en lucka med lättare vind så vi kan fortsätta ”hem” till Samos. Skönt, nu blir det lite ordning på tillvaron igen.

Soluppgång

3f3f8071-a6ff-4042-8868-689b7094530d.jpeg

Ikaria, ön där det nästan alltid blåser.

2542afe9-4d9b-4504-93c0-a8b0c6d6c1d8.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 15 sep 2018 23:50
  Bella50

  Vilka vyer...tack 👏👏

 • 16 sep 2018 07:03

  Tack för kommentarer, Bella50 och LissaLo!heart Ja, jag är så tacksam för att vi gjorde det här vägvalet och flyttade båten till Grekland. Det har gett mig ett pensionärsliv som jag inte kunde drömma om när jag slet med mitt egna företag tills hjärnan fick kortslutning. Sett till pengar är jag nästan s k fattigpensionär, men jag känner mig verkligen rik. Alla goa människor på Matdagboken hjälper mig dessutom att inte känna mig ensam. heart

 • 16 sep 2018 07:14
  Bella50

  Här har du en ” fattigpensionär” till...men inte i livskvalitet. 

  Där är jag rik som ett troll.😄✌️

  Vi slutade jobba båda två tidigare och sålde hus och inrede i stan för att flytta hit upp på fjället.  Jobbat sen 16 år och slutade vid 57...gör mindre i plånboken ( vi är väl inte värda merai pension, tyvärr) ...men jag reder mig för att jag har en partner med lite högre pension.

  Annat är faktiskt mera värt...hälsan t.ex. vilket jag tror omgivningen bidrar till. 

  Här är jag lycklig...här vill jag bo till slutet. Njuter med dig...😄✌️

   

 • 16 sep 2018 08:05
  gittan52

  Underbart vackra bilder!

   

 • 16 sep 2018 13:06

  Tack gittan52, det är otroligt så bra optik moderna mobiler har. Jag har en fin systemkamera också, men har nästan slutat använda den. Mobilen kan man alltid slänga upp och trycka av.😊

Logga in för att skriva en kommentar.