icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395951
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
1 november 2018 09:41
8

Det finns saker jag har hållit ganska tyst om. Min fåfänga till exempel.

Vi har haft en liten diskussion, 8veckor och jag, om vad som är "tillåtet" att gilla med att gå ned i vikt. Får man till exempel tycka att smal är snygg? Vi blev överens om att när det gäller ens egen person, måste man få vara både hälsosam och fåfäng. Det ena är inte mer moraliskt rätt än det andra. För att få med personliga  upplevelser över hela skalan, från fåfänga till smärtfrihet, sa vi till varann: Vi gör en lista! En lista där allt positivt får finnas med och ingen personlig seger är för liten eller skämmig att ta upp.  

Jag har ju redan bloggat om hur mitt liv förändrats av att gå ner tjugo kg i vikt, både när det handlar om bättre hälsa och förbättrad livskvalitet. Till exempel att mina mediciner är borta och att jag rör mig och orkar som när jag var betydligt yngre. Däremot känns det som om jag har censurerat mig själv en aning när det handlar om de andra fördelarna, de som handlar om utseende och fåfänga. Nu när jag tänker efter, vill jag lägga till de här sakerna på min lista över vad jag älskar med att vara smal.

Jag ser en ganska liten och nätt person i spegeln och på bilder. Jag kan krypa upp  i min mans knä utan att vara större än han, vilket får mig att känna mig kvinnlig. Alla kläder sitter snyggt, jag kan välja vad jag vill efter min smak och budget, inte efter storlek. Jag kan ha shorts och kjolar som visar benen! Jag får komplimanger för att jag ser yngre ut än mina 68 årsringar. Jag får uppskattande blickar från andra män än min man. (!) Jag kan ha en annan frisyr än min vanliga, som var till för att trolla bort ett plufsigt ansikte. Jag kan gå i måttligt högklackade skor igen. Jag kan börja måla mig igen! Att lägga makeup har varit så knäckande för självkänslan att jag helt har slutat sen flera år, men nu syns ju mina ögon igen, och kindben och haklinje! När jag kommer hem ska någon få visa mig hur man mejkar ett äldre ansikte.

Något mer kommer jag inte på just nu, så kom igen 8veckor, fyll på listan! smiley

20d6c54c-171d-4745-a4a2-19dfdabf73f6.jpg

 

Gillar

Kommentarer

 • 1 nov 2018 10:48

  Jag fyller gärna på : 

  För egen del har min kropp varit väldigt snäll och förlåtande trots viktuppgångar och dito nedgångar - det har ibland känts som mindre " värt" att enbart gå ner i vikt av kosmetiska skäl men det är faktiskt huvudanledningen till att jag vill vara smal, plus att jag mår så mycket bättre MENTALT .

  Mitt äldre jag kommer säkert också tacka mig om 20-30 år för att jag håller mig smal och sund (are)- viktrelaterade medicinska åkommor syns kanske inte nu men det är självklart en belastning för kroppen över tiden.

  Att välja kläder efter tycke och smak ,inte det som bäst skyler är underbart.

  Att obekymrat stå på stranden klädd bikini och inte fundera på " ser jag tjock ut"

  Uppskattande blickar och kommentarer - ja tack

  Att jag som singel ens tänker tanken på att hamna i en mer avklädd intim, situation med någon - det är stort för mig

  Att min vikt inte hindrar mitt sociala liv - det är skönt att slippa att stå med skammen och extra kilon - och slippa frågande blickar - vad har hänt - nu är hon tjock ?

  Att inte behöva avstå från aktiviteter som tex ridning pga övervikt

  Att obekymrat gå på läkarbesök och vikten inte är i fokus 

  När jag senast var hos min terapeut som jag inte sett sedan innan sommaren, gick hon  förbi mg i väntrummet och såg inte att jag satt där - Va är det du , du är så liten, jag letade efternågon större !

  När mina barn säger -Mamma du ser så mycket yngre och gladare ut !

  det är en del anledningar till att jag älskar mitt smala jag och som gör det väl värt att kämpa med vikten och suget varje dag för det måste JAG göra.

   

 • 1 nov 2018 10:59

  Igenkänning!😘

 • 1 nov 2018 11:21

  31c33afe-2719-4d39-8887-4fd6cb994672.jpegJ

 • 1 nov 2018 11:22

  Att kunna ha lederhosen på oktoberfest !

  Jag bjuder ckså på en bild ;)

   

   

   

 • 1 nov 2018 12:52

  Underbart!!!heart

 • 1 nov 2018 22:11
  Lovis

  Så fin du är på bilden, grattis!

 • 2 nov 2018 13:24

  Tusen tack Lovis, om det är mig du menar.smiley8veckor är ju oerhört tjusig i sin festdress! Riktigt hög wow-faktor!

 • 2 nov 2018 13:32
  Lovis

  Jodå, Katinka, jag menade dig, 8 veckor är ju också snygg, har aldrig sett henne på bild förut. Hoppas du har fått arbetsro nu så jag får en ny bok att läsa, blev ju så förtjust i Diktaren smiley

Logga in för att skriva en kommentar.