icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 405755
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
22 december 2018 12:12
10

Den här julen tänker jag äta allt jag vill!

Åh, vad jag ser fram emot de kommande dagarnas matfest! Julbordet på julafton med skinkan, långkålen, den rökta laxen, ägghalvorna, sillen, salladerna och de heta grönsaksrörorna. Vörtbrödet (lchf givetvis).  Saffranspannakottan med klarbär. Den mörka chokladen och rawbollarna av dadlar, mandel och cacaonibs. Jag kommer att äta av allt under flera dagar, men inte mer vid varje mål än att jag blir mätt och nöjd.Det blir min första jul utan skuld och skamset frossande av godis och kakor. Min första jul sedan tonåren på normalvikt.

Jag tror inte alls på knepet att vid helger och festliga tillfällen ”unna sig det som gjort en överviktig och sjuk. (Jag vet hur det hade slutat om jag börjat ”feströka” efter rökstoppet för över 40 år sedan.) Jag minns dessutom mycket tydligt paltkoman tidigare jular, redan före lunch. De svettiga, sömnstörda nätterna i mellandagarna med hjärtklappning och magont, kroppens illaluktande och smärtsamma protester mot överätande och socker. Under året som gått har jag glömt bort mig någon enda gång, och den påminnelse jag då fick från verkmästaren i magen var mer än nog.

Den här julen vet jag vad jag vill, och inte vill. Därför hoppar jag över kola, knäck och skumtomtar, och känner mig inte ett dugg frestad av Aladdinasken, marsipangrisen eller clementinlådan. Därför avhåller jag mig också helt från det traditionella, enorma kakfatet på julaftons morgon, det som jag frossat av varenda jul sedan jag var barn. Sju sorter hade jag med mig från min barndom in i vårt äktenskap, tre nya tillförde min man. Numera bakar han pepparkakor, mjuk pepparkaka och saffranskusar, barnen har med sig sina favoritkakor. Jag bidrar med lchf pepparkakor och chilichokladflarn. Enda undantaget jag gör, är att jag äter julaftonsfrukost. Ingen 16-8 den 24e december, med andra ord.  

Igår morse var det fotosession på gymmet. Festkläder skulle fotas i annorlunda miljö och galna positioner. Balklänning på spinningcykeln, festkjol på pilatesbollen och högklackat i styrketräningsrummet, ja ni fattar. Glädjen stod förstås högt i tak bland pensionärerna som fyller lokalen så dags på dagen.

Jag passade på att bli fotograferad själv, inte för modereportaget men för egen räkning. Hur ser det egentligen ut när jag gör den där ”mountain climbing” rörelsen i trx-banden?  

Nu önskar jag dig God Jul, och citerar Mikis Theodorakis: "Jag mår så bra, jag mår så bra, ja riktigt bra. Det hoppas jag, att ni gör med!"

f91a8e37-02f1-4f7e-a748-05d77233ba2c.jpeg

Godkänt julgodis: sura bärband av vinbär och jordgubbe, olika rawbollar, olika sorters mörk choklad från Storm &Bille Chokladfabrik, (bean to bar).

6c7062a7-1e88-442f-99e0-5c123ffdc30c.jpg

Väldigt goda lchf pepparkakor!

77cd08a7-acee-4f89-aaaf-5d60a3531d3b.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 22 dec 2018 12:28
  Bella50

  Ett härligt inlägg. Önskar dig din bästa jul någonsin 🌲🤶✌️

 • 22 dec 2018 13:11
  pralin

  god jul heart

 • 22 dec 2018 14:28

  God jul! 😊🎄🎁

 • 22 dec 2018 14:39

  Tack Bella50 på fjället, detsamma till dig!

 • 22 dec 2018 14:50

  Tack pralin och LadyG

 • 22 dec 2018 19:03
  Lovis

  Önskar dig också underbara helger och undrar var man kan hitta Storm och Billes choklad i närheten av Ängelholm/Helsingborg. 

  97ef054a-5b24-4e07-8bf4-e952f177d18c.png

 • 22 dec 2018 19:57

  Detsamma till dig Lovis, ska ta reda på saken och återkomma till dig! 

 • 23 dec 2018 08:51
  Jessand

  Önskar dig en riktigt god och härlig jul smiley

 • 23 dec 2018 16:58

  Jag brukar ofta säga att det är viktigt att veta vad man vill - men ännu viktigare att veta vad man inte vill -

  därför gör jag som du numera och hittar inte på ursäkter för att unna mig det ena eller andra - om det inte är något som gör mig och min kropp gott.

   

  Svettiga sömnstörda nätter med magknip - NEJ tack .

  Önskar dig en riktigt riktigt God Jul

  Kramheart

 • 23 dec 2018 21:10

  Tack 8veckor, kramen kommer i retur!heart

Logga in för att skriva en kommentar.