icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 314716
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
7 april 2018 13:53
11

Dag 99. Får en pensionär klä sig i korta, rosa shorts?

Det är verkligen lönsamt att gå ner i vikt. Åtminstone om man sparat sina favoritplagg från den svunna tid då man tyckte kläder var roligt. Idag har jag provat korta rosa jeansshorts, tajta stretchpiratbyxor, liten broderad topp från Noa-Noa och vita, italienska snyggjeans som någon välbeställd donna tröttnade på och lämnade in till Lailas Second hand på Götabergsgatan i Göteborg. För typ tio år sedan. Sedan dess har allt legat i ledsna högar längst bak i min garderob. Nu passar de igen, och får följa med till Grekland! Kanske jag vågar ta en bild och lägga upp här, så småningom. Selfieskräcken sitter djupt. smiley

Apropå frågan i rubriken... Neeeej! skriker du. Jag hör det allt. Och jag skulle aldrig gå omkring i byn eller bland folk med de där shortsen. De skickar liksom fel signaler om vilken sorts person jag vill vara. Knappast någon av Hollywoodfruarna...  Men ombord på båten känns det helt OK. Där är jag hemma hos mig, och där kan jag ha på mig vad som helst.

Idag är det packning, städning och laga matsäck som gäller. Vi kommer att vara på resande fot under tre dagar, med två hotellövernattningar och en tolvtimmars färjeöverfart. Jag har packat tre portioner Matmuffins, fyra proteinpuddingar och en påse hackade nötter, för att förebygga panikhunger. Visst, det går att köpa mat överallt, men jag vet vad som händer om jag kommer fram vrålhungrig till en flygplats eller terminal med massor av nylagade varma pajer och frasiga, fyllda piroger.

Schenker och Apotea levererade, alla medikamenter till barnen i flyktinglägret på Samos kom fram igår. Vilken lättnad! Dessutom fick allting plats i min nyköpta, mjuka väska. Det går inte att ha vanliga, hårda resväskor i en båt, det måste vara mjuka. Jag hittade en perfekt Samsonite med hjul. Nu får det inte plats ens ett par trosor till i den, och den väger 23 kg.

915d61ee-536a-4e9e-9c3a-ef769e00d82b.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 7 apr 2018 14:00

  Har inte ens läst hela inlägget än, men det är givet att du skall använda dina härliga rosa shorts. Spelar väl ingen roll hur gammal du är? Färger är väl för alla, bara för att man är pensionär måste man väl inte välja bort färger. Det låter bara orättvist, är själv snart 45 & jag satsar stenhårt på mina silverglittriga jeans. You go girl. 

 • 7 apr 2018 15:10
  gittan52

  Då hörde du väldigt fel wink

 • 7 apr 2018 15:59
  Monqi

  Jooooooo skriker jag direkt, absolut! yeslaugh ha en riktigt fin resa!

 • 7 apr 2018 16:12
  Inanna

  yes

 • 7 apr 2018 17:58
  aregnisw

  Absolut kan en pensionär ha rosa shorts kör på bara och ha en härlig resa nu smiley

 • 7 apr 2018 18:47
  paloma

  Varför inte, sommarbruna ben i rosa shorts👍

  Jag älskar rosa shorts och har flera i olika nyanser och modeller, den som inte vill titta får vända sig bort😉

  Jag kommer inte att sluta när jag blir pensionär!

 • 7 apr 2018 19:22
  gasten

  Ha en trevlig resa! 

 • 7 apr 2018 21:16
  Bella50

  Vad underbart när man kan glida ner i sådana kläder. Bara njuu..t. 😃👏👏

  Lycka till nu✌️

  Senast uppdaterad 7 apr 2018 21:16

 • 7 apr 2018 21:23

  Åh, tack alla för superpeppande kommentarer! 😊 Nu vågar jag lova att lägga upp bild så småningom. Kanske på min 68-årsdag den 10 maj? Till dess har jag nog hunnit få lite färg på benen också.☀️🐬

 • 8 apr 2018 08:32

  heartKaló taxidhi !heart

  Rosa är en fantastisk färg som lyser upp och för mig utstrålar den bara glädje och lite lekfullhet !

  Vad är de för signaler Du tycker rosa skickar ut iom att du känner att " De skickar liksom fel signaler om vilken sorts person jag vill vara " ?

  Hursom - skönt att de ledsna klädhögaran längst bak i garderoben kan komma till liv igen , själv ska jag ner i källaren och leta efter rutiga färgglada cowboy skjortor wink

  Mer färg på kläderna säger jag ! Vi behöver inte gömma oss i svart och andra dova färger längre !

   

   

  Senast uppdaterad 8 apr 2018 08:50

 • 8 apr 2018 10:45

  Hejsan 8veckor, det är inte färgen som skickar ut eventuella signaler, det är den kortkorta modellen... Inga ben alls, typ. frown

Logga in för att skriva en kommentar.