icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 423704
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
3 april 2018 21:27
7

Dag 95. Äntligen prisutdelning!

Det blev ett ganska dyrt delmål. Å andra sidan är det första gången under hela den här viktresan som jag belönar mig själv, så det fick vara värt utgiften. Jag unnade mig en riktig hatt, tillverkad av modisten Christina på Haga Nygata i Göteborg. Det är mitt livs första modisthatt, men det blir inte den sista. Jag har upptäckt att mitt nya jag älskar hattar!

Dessutom passade jag på att göra två nya hål i öronen. Nu har jag ett för varje barnbarn, dvs åtta stycken. Efter det gick jag in på ett av de där små personliga och hälsosamma fiken som det finns så många av i Haga, och beställde en grov smörgås med tonfiskröra och kokt ägg. Förutom att smörgåsen var otroligt god, njöt jag av att den söta, unga servitrisen verkligen såg mig och behandlade mig som en välkommen och betydelsefull gäst. Berodde det på hatten eller på mitt nya, smala jag?  Det är hemskt att det ska vara så, men när man går ner så fort i vikt som jag har gjort, blir det så märkbart att tjocka människor behandlas sämre än smala.

Nästa gång jag belönar mig själv blir när min vikt börjar på siffran 6. Kanske köper jag en sommarhatt.

fa4ef358-c5f1-4ed1-9ad1-358b9bdadc7d.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 3 apr 2018 22:21
  Lovis

  Jättefin hatt, än en gång grattis till ditt fina resultat smiley

 • 4 apr 2018 07:29
  Bella50

  Åh, vilket härligt inlägg. Belöningen var du värd till minsta smula.

  Grattis till en jättefin viktresa...och hatt ✌️

  Nu blir det väl snart en annan form för seglats ..om jag sett rätt. 🤔 underbart 😁✌️

   

   

 • 4 apr 2018 07:36

  Tack Lovis och tack Bella50.😊 Du ser också ut att vara resklar på din nya profilbild? Är det du och din mc? Så modig är inte jag, men förstår att det måste vara en väldig frihetskänsla.

 • 4 apr 2018 08:29

  Grattis till alla inköpen, vilket härligt sätt att belöna sig själv. Hatten är ju urtjusig! 

 • 4 apr 2018 08:53
  gittan52

  Ett bra, och fint, sätt att påminna dig om vilken resa du gjort! Och att det inte finns en returbiljett yes

 • 4 apr 2018 10:47

  ”Urtjusig”, min nya stil, Kicki47😂?

  Tack gittan52, och någon returbiljett är det inte tal om! Vi ses i Hållaviktengruppen i sommar!👍 Tack för allt stöd du och de andra veteranerna ger.😍

  Senast uppdaterad 4 apr 2018 14:31

 • 4 apr 2018 16:13
  Inanna

  ÅÅÅHHH vilken vacker hatt! heart Och ååh vad jag längtar till Haga! För några år sedan bodde min äldste son på Risåsgatan och det är ju ett stenkast från Haga.. Jag gick ofta, ofta nere i dom kvarteren - underbart!! Det blir nog aldrig av något mer. 

  Fast - det är klart - man ska aldrig säga aldrig.wink

   

   

  Senast uppdaterad 4 apr 2018 16:14

Logga in för att skriva en kommentar.