icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 220806
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
29 mars 2018 18:07
4

Dag 90. Efterlängtad invasion.

Vi blir 29 personer här hemma på påskafton. Det är nog rekord hittills, fast påsken alltid brukar vara fullbelagd hos oss. Det är barn och barnbarn, syskon och kusiner och ett par svärföräldrar som kommer. Alla har med sig något till buffén, det har varit livlig kommunikation i facebookgruppen "Påsken 2018 på Flatön" de senaste veckorna för att organisera vem som ska laga vad. 

Alla övernattar inte, "bara" tolv stycken, plus en bebis, stannar tills på söndag eller längre. Huset är stort, egentligen alldeles för stort för oss två pensionärer, och dessutom finns ett gästhus, så det löser sig med sängplatser. Maten lär som sagt räcka en vecka minst. Jag tror att jag har köpt sex tolvpack ägg... 

Annars har jag abdikerat som projektledare för påsken. Liksom för julen. Det gick automatiskt när jag klappade ihop för sju år sedan och förvandlades till ett viljelöst kolli i ett halvår. (Det berodde på jobbet, inte på familjen) Efter det tog barnen över rodret, och jag är bara alltför glad att slippa vara urmodern som styr, domderar och regerar på jul, påsk och födelsedagar. De är ju vuxna allihop. En av dem snart medelålders!!

Jag gör gärna de roliga sakerna däremot. Målar ägg och påskpyntar huset  till exempel. Samt handlar och lagar goda röror.  Idag har jag varit iväg till affären på Orust två gånger. Hoppas jag slipper imorgon, kön till färjan brukar vara förfärlig på långfredag när alla sommargäster vill ut till sina stugor.

Glad Påsk på er allesammans om jag inte hinner titta in i här imorgon! Jag ska försöka komma ihåg att föreviga lite av maten på bild. laugh

Så här vackra blir äggen om man kokar dem tillsammans med rödkål respektive gurkmeja!

4068260d-88c5-46c4-b06e-80e131c78b70.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 29 mar 2018 19:35
  paloma

  Vad härligt det låter att alla kan vara tillsammans och umgås, visst kan det bli rörigt men finns det hjärterum finns det stjärterum. 

  Jag önskar dig och alla de dina en riktigt trevlig påsk🐣

 • 29 mar 2018 20:36

  Så sant, paloma! Glad Påsk till dig också!❤️

 • 29 mar 2018 21:21
  Bella50

  Jag blev så glad för dotterbesök idag .

  Ha nu en härlig helg med hela släkten. 😄🐣👍

  Påsk innebär bra mat för oss...om man kan hålla sig ifrån godiset😬

 • 29 mar 2018 22:31

  Så roligt att din dotter kom! Jag tycker också att påskens mat är god, lax och sill och ägg! Inte så mycket godis och kakor heller, inte alls som på julen. Barnens påskgodis tycker jag är rent ut sagt äckligt, men det tycker inte dom!laugh

Logga in för att skriva en kommentar.