icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 395953
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
28 mars 2018 13:04
13

Dag 89. Lite för bra. Vart tog rumpan vägen?

Nu går det lite väl fort. De senaste två veckorna har jag minskat tre kilo.  Nu är vikten redan nere och nosar på  den siffra som var delmålet till min födelsedag i maj. Jag mår jättebra, håller igång med spinning tre gånger i veckan, promenader och styrketräning de andra dagarna om jag inte är borta hemifrån. Oftast varnar aktivitetsarmbandet ändå ett par gånger om dagen att jag sitter för länge vid datorn och skriver.  Det är tankeväckande att kroppen inte går att styra mer exakt.

Det är bara fem – sex kilo kvar till målvikten 65 kilo som jag har tänkt pricka till midsommar. Nu vill jag att viktminskningen planar ut ett tag, och håller sig runt 70 kg några veckor. Tydligen svarar kroppen väldigt bra på äggfastan, det är det enda jag har ändrat på i kostplanen de senaste veckorna. Ändå är det ingen riktig äggfasta, jag har bara bytt ut lunchfavoriten kesoplättar med skinka och coleslaw, mot Djävulsägg (tre kokta ägg med chilimajonnäs).

Nu byter jag tillbaka, ajöss till Djävulsäggen. Bra att veta att ägg är så effektivt om man skulle behöva justera några överdådskilo i framtiden. Idag blev det Kanelpannkaka med jordgubbar (frysta) och ett par matskedar grekisk yoghurt till lunch. Mumsigt och mättande, fast tre matskedar smör till pannkakan??? Jag nöjde mig med 1,5.matsked. Ikväll har vi bestämt att steka torskrygg med skirat smör, riven pepparrot och haricots verts.

Det känns ju att jeansen sitter lösare, men hängiga visste jag inte att de var förrän jag stod inne på Stadium igår och provade en ny träningsbehå. (Mina vanliga bh passar fortfarande om jag flyttar in till innersta hakarna.) Plötsligt fick jag syn på min jeansrumpa i backspegeln. Herregud, mina skinkor är helt försvunna! Baktill liknar jag snart en sån där tonårskille som vuxit för fort och vars byxor fladdrar som på en flaggstång hela vägen mellan midjan och skorna. Här måste till lite muskelbyggande! LadyG visade precis en övning på pilatesbollen som jag tror gör susen för stjärten. På båten får inte bollen plats. Tacksam för fler förslag utan redskap!

518038b0-8564-4c61-a6c4-718186d92b8e.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 28 mar 2018 14:05
  Arrietty

  Rumpa på rymmen... men betyder det att du får jaga specialstorlekar för att midja och rumpa inte längre hänger ihop liksom? Bygga rumpmuskler är inte alltid så lätt, för mig är det betydligt lättare att odla sittfläsk sad

 • 28 mar 2018 14:22

  Jaga och jaga, här köps inga nya kläder innan målvikt är uppnådd. Ännu räcker garderobsförråden från smalare perioder i livet. smiley Ett nytt läderskärp ska jag handla när jag hittar ett snyggt. Kan du odla sittfläsk, specifikt? Intressant... Jg trodde det var hormonellt betingat, alltså ingenting att hoppas på för kvinnor över 60. Hos mig är det magfläsket som är mest lättodlat. laugh

 • 28 mar 2018 18:18

  När jag varit som smalast så har ju både bröst och rumpa om inte försvunnit så iaf förminskats rejält -

  man kan ju inte direkt välja var fettet ska försvinna -och var/hur  musklerna ska byggas är en hel ( omtvistad) vetenskap

  Det blir till att göra en "Kardashian" och köpa en rumppushup -wink- eller inte ....

  http://www.slimshopping.se/shaper-trosa-rumpa-svart-underklader

   

   

 • 28 mar 2018 18:44
  Bella50

  Ni är väl för roliga...😄😁😂

 • 28 mar 2018 19:11

  Ha ha ha jag skrattar ihjäl mig!😂😂😂

 • 28 mar 2018 19:28
  aregnisw

  Kul inlägg laugh rumpnissar är vi allihopa stora som små laugh

 • 28 mar 2018 20:37
  paloma

  Det ser bra ut med häng på byxorna också, det är alltid på modet.

  Squats är bra för rumpan, och du behöver inga redskap☺

  http://iform.se/traning/styrketraning/styrkeovningar/sa-gor-du-en-perfekt-squat

  Lycka till👍

 • 28 mar 2018 22:46

  Tack paloma, hittade flera bra övningar via din länk, bland annat en som jag redan gör med min kettlebell, men inte så flitigt. Squats tipsade även LadyG om, fast där kallades övningen knäböj. Kärt barn har många namn. smiley

 • 29 mar 2018 09:14
  Tita

  Håller med dig nu är det verkligen tomt😁😁😁

  Innan du har balanserat färdigt på båten i två månader så har du fått rejäl träning för ändan. Så kan du ju passa på och köpa nåt snyggt då du kommer till nån lyxig hamn.

  Ha en fin påsk och njut fullt ut av resan och solen!!🤗

 • 29 mar 2018 11:17
  Inanna

  😂😂😂😂😂 nu har jsg fått dagens dos av hjärtligt skratt! Tack så jättemycket!! Känner att mina magmuskler fått jobba! Träningsvärk!! 😂😂😂😂😂

 • 29 mar 2018 13:27

  Tack detsamma Tita! Lyxiga (snobbiga) hamnar är det gudskelov ganska ont om i östra Medelhavet.laugh Dom som finns (typ Kos och Rhodos) undviker vi. sad Ankarvikar är bäst!

 • 29 mar 2018 13:33

  Bifogar bild på lösrumpan som 8veckor tipsade om i sin kommentar ovan. Finns att köpa på http://www.slimshopping.se/shaper-trosa-rumpa-svart-underklader  Vem säger att man inte kan få allt? laugh

  1a7dffb7-8d11-43a9-b61b-154f5a0adf34.jpg

 • 30 mar 2018 08:34
  Tita

  Den ser mer ut som konstgjorda bröst😁😁

Logga in för att skriva en kommentar.