icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 397303
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
25 mars 2018 18:16
8

Dag 86. Första vårdagen, första gröna rutan!

Vilken tur vi hade med vädret när vi hade barnbarnen över helgen.  Idag har vi bakat pinnbröd på berget, grillat korv, klippt ner och eldat upp torra clematisruggar och annat brännbart i eldningstunnan, och mycket mera. Barnbarnen har varit utomhus nästan hela dagen och ipaden har varit glömd. För en stund sedan rapporterade O att de somnat i bilen på väg hem efter tio minuter.

Jag har njutit av årets första trädgårdspyssel, även om tjälen fortfarande är hård. Plötsligt kändes det nödvändigt och roligt att klippa ner de vissna irisruggarna, räfsa rabatterna rena från löv och ansa de perenna örterna i pallkragen. Rosmarin, timjan och persilja, visst hade de övervintrat och visade små gröna skott.

I morse kunde jag fylla den första gröna rutan i min färgmatris. Varför är vågen så tillmötesgående nu, när det stod stilla så länge för ett par veckor sedan? Beror det på min nya lunch? Sedan ett par veckor äter jag äggfastans Djävulska ägg till lunch varje dag. Jag tycker det är väldigt gott, och jag håller mig mätt länge. Stående mellanmål vid fyratiden är 100 g vaniljkvarg med 15 g proteinpulver (vanilj), frukt (halv banan eller 100 g frysta jordgubbar) och hackade nötter. Världens bästa mellanmål som jag kan ta med överallt. Håller hungern borta till middag, kan ätas med sked ur en liten plastburk var man än råkar befinna sig. Gott är det också. Middagen varierar jag, och om det är en dag med mycket motion får middagen kosta lite mer kalorier.

6ec7c5f7-9f98-4e68-a6c9-51853b19678b.JPG

Pinnbullar är inget för mig förstås. Vi gör dem av pizzadeg, bakar över glöd  och fyller hålet efter pinnen med smör eller en grillad korv. Eller också gör man en vetebrödsdeg och fyller hålet efter pinnen med en blandning av kanel, socker och smör.  

db6e4329-561e-40dc-a0fb-33be7251fab2.jpg

Djävulska ägg.  Beroendeframkallande lunch. Funkar även som picknick.

05519bb1-0ee0-44d5-8757-08e0d9162006.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 25 mar 2018 18:31
  gittan52

  Men det var väl en grön ruta du fyllde i?!  wink

  Det är inte så lätt att begripa sig på hur kroppen fungerar, men ”plötsligt händer det”.

  Det har varit härligt väder även i Stockholm och jag har låtit solen lysa på mig i flera timmar.

 • 25 mar 2018 18:32

  Grönt är skönt ! Grattis !

   

  Jag tror av egen erfarenhet att kroppen visar vad den gillar , men man måste vara lite uthållig wink

  Du har nu kört ägglunchen en period och gjort i övrigt som tidigare , plötsligt vill vågen vikten och du åt samma håll .

  Min kropp fungerar bättre när det " vet" vad den ska få för näring och jag har nu hittat ett par rätter som jag använder mig av , magen kroppen och hjärnan mår bra , jag har matro , och vågen går åt rätt håll !

  Dags att snart söka hålla vikten grupp , eller hur ?

 • 25 mar 2018 18:54

  Tack gittan52 för att du rättade mig! smiley

  Ja, 8veckor, jag slås hela tiden av hur dåligt jag känner min kropp egentligen, efter alla dessa år. Lite skrämmande, men ingen idé att älta det som varit. Risken är överhängande att jag nu blir värsta missionären och börjar försöka omvända andra, för att de ska slippa göra som jag och "vakna upp" som överviktiga, trötta och ledsna pensionärer. Nej, skojade bara, inspirera kan jag hoppas att jag gör, men missionera tänker jag inte göra. Helt meningslöst. Så mycket fokus och uthållighet som det krävs att göra den här viktresan, den motivationen måste komma inifrån.

  Hålla-vikten-gruppen här på MD siktar jag på efter sommaren, kanske hinner du före mig.wink

 • 25 mar 2018 19:07
  Bella50

  Men vilken energi och glädje. Hipp hipp hurra  vad du är bra yessmiley

 • 25 mar 2018 19:57

  Tack Bella50, efter en sån här dag känns det lätt att vara glad smiley

 • 25 mar 2018 20:19
  Tita

  Kanonbra prestation!! Ser skönt ut i solen!

 • 25 mar 2018 20:34
  Arrietty

  SNYGGT!!!

 • 25 mar 2018 21:18

  Tack Tita och Arrietty!

Logga in för att skriva en kommentar.