icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 315085
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
22 mars 2018 14:41
7

Dag 84. Gråa dagar får också finnas.

Igår jublade jag över siffrorna på vågen och ville ta hela världen i famn. Idag fortsatte vikten neråt, och jag borde förstås blivit minst lika glad. Istället känner jag som i Kent-låten som just nu går i min Ipod: ”Man får va glad å finnas till, att man får vara en hund…” Det finns ingen direkt orsak, det är helt enkelt en låg dag. Eller?

Jag brukar börja dagen med en affirmation innan jag går ur sängen. Den kan låta lite olika, beroende på vad som ligger framför mig, men i stort sett består min affirmation av att jag säger till mig själv vilken bra dag det är. Lite som att jag är tacksam i förväg för det som ska hända. Oftast hjälper det till att börja dagen positivt och med hög energi. Idag fungerade det i ungefär en kvart, sen hände saker som rubbade mina planer, och jag sjönk ner i ett träsk av dåligt humör och självömkan.

Inget allvarligt, bara lite störningar i form av en oanmäld middagsgäst, kalenderkrockar med mannen, ett födelsemärke som måste kollas och en oväntad faktura. Genast tappar jag allt fokus på manuset jag måste bli färdig med, och istället sitter jag här och bloggar, surfar på MD och kollar mail och facebook en gång i kvarten. Och blir ännu surare, plus att jag känner mig misslyckad och odisciplinerad. Men människa, så ryck upp dig! Ta dig i kragen! I mitt förra liv hade det gått åt minst en hel chokladkaka och en påse lakritsbåtar.

Nu är nog enda utvägen att ta en lång promenad över ön. När jag har lagt ut det här inlägget på bloggen ska jag logga ut och inte koppla upp mig igen förrän imorgon bitti. Håll tummarna för att jag klarar det, snälla!  

 

Inget att bli rädd för.

1df509e5-c862-4dab-9103-cac1824e4811.jpg

Kommentarer

 • 22 mar 2018 15:02

  Så klok du är- insiktsfull vad som hjälper!Du mår säkert bättre när du läser detta . Kramar 💕💕💕

 • 22 mar 2018 20:29
  paloma

  Vissa dagar är bara låga dagar, det är bara att låta dom passera.

  Hoppas morgondagen blir bättre❣

 • 22 mar 2018 21:51
  Bella50

  Säger detsamma. Vilken tur du inte hade nån ” tröstemat” i närheten. Bättre val att gå av sig det dåliga humöret. Idag blir det säkert bättre ✌️😄

  Grattis till minus 💐

  Senast uppdaterad 22 mar 2018 21:53

 • 23 mar 2018 10:37
  TantÅ

  Hoppas det vände efter promenaden. Visst är det konstigt att några få saker kan få hela vardagen i gungning. Jag känner att jag haft tålamod med min influensa i flera dagar, men nu med feber sjunde dagen känner jag mig jäkligt trött, men vet att det bara är att vänta ut skiten.

  Stor kram från TantÅ

 • 23 mar 2018 11:33

  Tack alla för pepp! Idag känns det verkligen mycket bättre. Om en stund ska jag lägga en blomma på min mammas grav, hon skulle ha fyllt 99 år idag. Det är fortfarande ett tomt hål efter henne, och så kommer det väl att fortsätta kännas. Hon fick leva ett långt och bra liv, slapp sorger och sjukdomar och fick många barn,  barnbarn och barnbarnsbarn. Men det känns ändå sorgligt och konstigt att hon inte finns längre.crying

 • 23 mar 2018 12:21
  gittan52

  Visst är det skönt att bli av med övervikt, men det innebär inte per automatik att vi blir lycklig i alla dagar...

  Personligen tror jag att det bästa vi kan göra när vi har låga dagar är att acceptera dem och göra det bästa av dagen utan krav och pekpinnar. Promenader brukar vara till hjälp för många. Skönt att du känner dig bättre idag.

  Vilket fint liv din mamma verkar ha haft det och så bra att ni barn m.fl. fick ha henne hos er länge. Önskar att det hade varit så för mig också...

 • 23 mar 2018 15:47

  Jag tror som du gittan52, det är bara att acceptera humörsvackor, såvida man inte vet vad de beror på. Allt har inte någon förklaring, men det kan ju förstås också hända att det är någon sorts surdeg, sorg eller skuld som poppar upp och behöver komma upp i ljuset och ventileras. Jag brukar också bli på uruselt humör dagen innan en förkylning bryter ut, trött, ilsken och negativ. Nästa morgon vaknar jag med halsont och feber. 

  Men den här gången var det nog bara behov av återhämtning och paus.smiley

Logga in för att skriva en kommentar.