icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 381992
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
21 mars 2018 13:04
10

Dag 83.  Seger i sikte!

Åh, den där känslan av att målet närmar sig, att det faktiskt är möjligt. Den insikten är mer peppande än någonting annat.  Idag gick vågen ner till 72,8 kg, dopaminet rusade och gjorde mig på ett ögonblick hög som ett hus. Jaaa! Aldrig mer över 73! Nu har jag delmålet på annandag påsk i min hand! Tur att bara hunden såg mig där jag dansade naken i övre hallen.

Den senaste veckan har vikten hoppat hage över 73kilostrecket, fram och tillbaka. Just idag vet jag säkert att detta är en pålitlig och stadig nedgång. Fråga mig inte hur jag kan veta det. Det är som om jag har blivit mycket mer närvarande i min kropp sedan alla dessa kilon försvunnit. Jag har blivit mer lyhörd för dess signaler, kan skilja hunger från sug. Jag vet när trötthet och frusenhet beror på att jag suttit stilla för länge, inte på att jag behöver ta en tupplur. Jag känner på mig redan när jag vaknar om vågen ska visa plus eller minus.

Texten i min profil här på Matdagboken kändes plötsligt passé. Lite gnällig. Numera äter jag som en smal person. Dags att börja tänka, tala och uppföra sig som en sådan också. Texten i bloggpresentationen här ovanför har jag också ändrat, men den vägrar tyvärr att uppdatera sig.

Farväl för alltid till tretton kilo fett, nästan nio tunga PET-flaskor fyllda med vatten.

88b38180-1368-4670-8ccf-6e3c58528f6f.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 21 mar 2018 13:41

  Åh vilken härlig välförtjänt känsla !

  Jag hade en liknande i morse  nu när vågen snart visar 20 kilo minus -

  F-N vad bra VI är eller hur ?

  Visst är det härligt att lära känna sin kropp igen , kunna tyda signalerna som legat inbäddade i fett så länge

  Heja Oss !

  Senast uppdaterad 21 mar 2018 13:53

 • 21 mar 2018 13:43

  Grattis, tjugo kilo, det är ju helt sanslöst! Snart kommer vi, Hålla-vikten-gruppen! yeslaugh

 • 21 mar 2018 14:11

  Så klart du kommer nå ditt mål- med din energi, fokus och sunt förnuft i en underbar kombo kan du fortsätta att dansa  fylld med eufori! Det finns bara en person att tacka för genomförandet.. och det är dig själv! Du är en så bra förebild ska du veta ! Såg en kollega med ett liknande halsband - det här är molekylutseendet för dopamin i smyckeformat.

  2b868480-6639-4a55-b796-2ed97f250429.jpeg

   

 • 21 mar 2018 17:41

  Du skriver så bra och inspirerande!

  Just det här att omdefiniera sig när målet är uppnått kommer jag att förbereda mig mentalt inför. Tror att det är jätteviktigt för att sen hålla sig kvar på ny vikt med nya insikter och förutsättningar.

 • 21 mar 2018 18:53

  Tack, Ackhsheart Vilket läckert smycke!

 • 21 mar 2018 19:00

  Tack Annenmat, inte förrän du skrev det förstod jag att det är precis vad det handlar om. Att omdefiniera sig. Vem är jag nu, utan min övervikt? Vilken härlig uppgift att tänka igenom!smiley Somliga skulle nog säga att man alltid är densamma innerst inne. Jag håller inte med. För min personliga del känner jag att nya, eller kanske undangömda, karaktärsdrag kommer fram mer och mer. Inte nödvändigtvis bara sympatiska.devil Detta tål att fundera på...

 • 21 mar 2018 20:21
  paloma

  Är det något jag lärt mig genom min sista viktresa är hur väl jag känner min kropp nuförtiden, jag vet ungefär hur mycket jag gått upp en helg och oftast kan jag gissa vikten innan jag väger mig.

  Det känns redan när jag kliver ur sängen på morgonen.

  Mitt nya jag är mycket bättre än gamla jag, jag vet vad jag vill och gör det jag tycker är bäst. En slags självsäkerhet som jag aldrig haft.

  Du ska vara stolt över dina -13 kg, det är din envishet och styrka som tagit dig hit. Och snart är du i Hålla viktengruppen, det är jag övertygad om👍☺

 • 21 mar 2018 21:42
  Bella50

  Guu...d vad duktiga ni är allihop...både nya och gamla MD:are.

   Varmt grattis. Ni är värda alla superlativ som finns...allihop. 

  Keep up the good work 💞✌️

   

 • 21 mar 2018 22:04

  Tack paloma, och tack Bella50, ja, jag är stolt, jag har vunnit över mig själv. Precis som du har jag blivit mer kompis med min kropp, och kan tyda signalerna på ett helt annat sätt än för tre månader sedan. Och jag håller med dig om självsäkerheten. Ibland känner jag att jag inte är lika "snäll" längre. Jag skrattar inte när någon kläcker ur sig roligheter som att "de ska väl va gött å leva" eller gubbtrams som att "man vill ju ändå ha något att ta i" osv, det finns gott om såna rolighetsministrar, tro det eller ej. Jag har blivit mycket bättre på att säga Nej tack, och jag förklarar inte alltid varför. Varför ska jag ge mig in i en diskussion om mina val?

  Den senaste tiden har jag ofta tänkt: varför gjorde jag inte detta för länge sedan? Den här stora förändringen tog ändå bara tre månader. Varför stod jag ut med att må så dåligt i flera år? Kanske var jag tvungen att komma ända fram till den yttersta gränsen, för att bli tillräckligt motiverad. Vilken tur att Matdagboken och ni härliga peppare kom i min väg just då.

  Senast uppdaterad 21 mar 2018 22:06

 • 22 mar 2018 07:26
  Bella50

  Man behöver ibland slå i botten innan man börjar klättringen upp till nya utsikter.

  Så var det med mig...jag satte äntligen mig själv i fokus på ett helt nytt sätt.

  Frågade ingen om ” lov” längre...och blev lite mera ”ego” på ett , för mig, positivt sätt.

  Här ska jag stanna ...det var mitt beslut från dag 1.

  Heja heja...du är grym.✌️😁

Logga in för att skriva en kommentar.