icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 67 kg 382006
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
19 mars 2018 21:45
5

Dag 81. Hypnos kanske vore nåt?

Alla sätt är bra utom dom tråkiga. Nu har jag två veckor och 1,4 kg kvar till delmålet 72 kilo, som är tänkt att inträffa den 2 april, annandag Påsk. Ganska dålig timing med tanke på den stora familjefesten som alltid hålls hos oss på påskafton. I år tror jag vi blir sjutton vuxna och nio barn. Knytkalas, alla familjer tar med sig olika maträtter. Etiopisk mat, arabisk mat, vegetarisk mat, vegansk mat... Nåja, man kan inte bli mer än mätt, det lär inte bli svårt att välja LCHF-vänligt. 

Om jag ska klara delmålet måste vikten på något sätt ner sju hekto i veckan den tid som är kvar. Det har lyckats många gånger under viktresan hittills, men det blir svårare och svårare ju mindre överflöd som finns att ta av. Hur ska jag göra för att klara spurten? Jag vill inte minska antalet kalorier ännu mer. Inte äta ägg i två veckor.

Mental träning har funkat tidigare, när jag för några år sedan gick ner tjugo kilo med hjälp av pulversoppor. Då lyssnade jag på intalade coachningsavsnitt varje kväll. Inspelningarna finns kvar men jag känner inte för att lyssna på dem igen. Jag gick ju upp alla de där kilona. Det tänker jag inte göra den här gången. Nu är förutsättningarna helt annorlunda.

Hypnos och självhypnos används av en del terapeuter som en utveckling av mental träning för att kunna sluta röka, gå ner i vikt, kontrollera sitt humör, bli av med olika fobier osv. Jag har googlat och blivit nyfiken på en hypnoslärare som heter Fredrik Praesto. Jag tycker att tekniken han beskriver verkar ha stora likheter med mindfulness och meditation. Inget hokuspokus alls. Det vore intressant att höra om någon här har provat?

http://www.praesto.com/

http://www.praesto.com/lar-dig-hypnos-hemma/

65f53a43-eb38-442c-ad8b-6ea00a233cab.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 19 mar 2018 22:21

  Låter intressant. Ska genast kolla in länktipset!

 • 19 mar 2018 22:40
  paloma

  Det är tätt med firande här just nu, först dopet, äldsta dottern firar sin födelsedag nästa helg och så påsken om två veckor.

  Det krävs nästan hypnos på det☺

  Jag har provat avslappningsband med gott resultat, men aldrig hypnos.

 • 20 mar 2018 08:46
  aregnisw

  Det låter lite spännande med hypnos den länken ska jag kolla in tack för det yes

 • 20 mar 2018 08:52

  Jag hittade en bättre länk, en artikel där en journalist testat hypnos mot sötsug:

  https://www.expressen.se/halsoliv/hypnos-gav-kontroll-over-mitt-sotsug/

 • 20 mar 2018 10:11

  Tankens kraft är enorm - tänk att vi kan träna upp denna förmåga ! Så häftigt.

Logga in för att skriva en kommentar.