icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 221240
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
13 mars 2018 11:30
6

Dag 75. Äntligen! Ut ur garderoben!

Bara udda strumpor är ingen bra start på dagen. Medan jag grävde i garderoben fick jag syn på ett par gamla älsklingsjeans längst in. Gucci, med strass på ficklocken, inköpta secondhand för kanske 6-7 år sedan. Om jag skulle prova... Jaaa! De gick på! (Så gott som, inte helt bekväma, men ändå.) Kanske de där shortsen också passar? Eller skinnkjolen? Eller guldstretchbyxorna?

Ut ur garderoben åkte alla gamla undanstoppade minnen från en smalare tid. En tid när jag kunde använda lågt skurna jeans som inte var stretch, korta rosa jeansskjorts, snäva skjortor, tajta piratbyxor utan resår i midjan. Inte undra på att garderoben svämmat över eftersom jag sparat på allt. Kan man fortfarande ha byxor med utställda ben? Tjafs, kallade vi det när jag var ung. Fast det modet kom tillbaka sen igen, mitt garderobsfynd har nog bara 7-8 på nacken.

Mina 4 extra hekto efter helgen är borta. Det har varit ett tröttsamt springande på toa hela natten för att kissa, och idag är jag tung i huvudet. Men vågen visade 9 hg minus i morse. Det måste alltså stämma, det som någon trodde här på MD igår, att alla kolhydrater jag satte i mig under helgen band en massa vatten. För inte tror jag att spinningen igår kan ha gjort så stor skillnad, även om appen Polar Beat påstod att jag gjort av med 575 kalorier.

Det roligaste är kvar. Att rensa ut allt som är för stort. Det blir inte så mycket, det har inte varit lika kul att handla kläder i tältstorlek.

Till vänster: passar nästan. Till höger: passar igen!

f2063ce3-4bdf-436a-bf8f-7ca979f01b9c.jpg

 

Gillar

Kommentarer

 • 13 mar 2018 11:44

  Åh vad härligt - jag gjorde en liknande rensning i går !

  OCH jag kommer inte spara på  alla för stora kläder denna gång , inte spara för att ha för säkerhets skull, det blir inge mer viktuppgång och därmed basta !

 • 13 mar 2018 12:00

  Samma här! Alla haremsbyxor, pösiga resårjeans och tält går i klädcontainern. Så underbart!

 • 13 mar 2018 14:02
  Flisan57

  jag har också rensat, det blev ju naturligt när vi byggde om garderoberna för någn vecka sen.... och jag hittade massor av kläder jag förträngt att jag hade... både för stort och för litet.. även om jag kanske kommer i det snart och det sitter bra, känns det ok att byta ut en del

 • 13 mar 2018 16:56
  Bella50

  Grattis. 💐👏👏En härlig känsla och ett direktkvitto på vad som händer i kroppen 

 • 13 mar 2018 17:13

  Vad härligt! Mitt bästa strumptips är att köpa massor av samma sort - lätt att hitta ett par och om en strumpa går sönder spelar inte så stor roll - då har man en extra i reserv!

 • 13 mar 2018 22:08
  anna54

  Grattis seglar67. Sådant gör mig väldigt glad, när jag kan ha det jag vuxit ur igen. Jag hoppas nå dit och nu känner jag inspiration när jag läser👍

Logga in för att skriva en kommentar.