icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

seglar67s blogg

LCHF 85 kg 65 kg 202649
Annandag jul 2017 började mitt nya liv. Jag ville ut ur mitt kroppsfängelse. Kunna åka skidor med barnbarnen, orka vandra i bergen i Grekland och dansa en hel kväll, känna mig bekväm i baddräkt. Jag ville hitta tillbaka till lättsinnet och livslusten.

I bloggen på Matdagboken dokumenterade jag resan tillbaka till mitt smala, starka, sanna jag. Skrivandet blev ett sätt att hålla kursen mot målet och sen stanna kvar där. Jag bloggar också på katinkabloggen.se men där handlar det mest om skrivande och segling. Min författarhemsida finns på www.katinkabille.se Där finns just nu tre lättsamma, feelgood gratisnoveller under rubriken Noveller. Håll till godo.

På Midsommarafton 2018 gick jag i mål, 20 kg lättare. I fortsättningen handlar min blogg på Matdagboken om den svåra konsten att hålla vikten.
1 januari 2018 13:53
3

Dag 7. Tusen kalorier extra på nyårsafton, men det var det värt!

Om jag hade avstått från bubbel, pepparkakor och en andra portion saffranspanacotta hade jag hållit mig inom mina tillåtna kalorier. Men jag bestämde mig för att hoppa över skaklarna och ångrar mig inte. 

Dagen började med en hel timmes mycket svettig spinning på gymmet, vilket betydde en hel del bonuskalorier, vilket jag visste att jag skulle behöva. Odd och jag firade nyår hemma för oss själva, vi hade stora saker att fira och menyn var noga planerad. Odd älskar att laga mat. Han är med i Gubbarnas Matlag på ön, tolv karlar som träffas varannan vecka och lagar gourmetmat i den gamla skolans stora kök. (Ändå skulle han utan problem komma i sin studentkostym om han hade haft den kvar. Livet är orättvist!)

Han bestämde och lagade förrätt och varmrätt, jag stod för efterrätt.  Eftersom det kom på min lott att handla, blev det en extra förrätt. Fiskaffären hade fina ostron, och det kunde jag bara inte låta bli. Det fick bli en extra förrätt, alltså fyrarätters.  

När det hade mörknat tog vi bilen till Fiskebäckskil för att titta på Lysekils fyrverkeri på andra sidan Gullmaren. Det regnade iskallt, men fyrverkeriet var som vanligt värt utflykten, helt magnifikt.

Så här blev vår nyårsmeny: 

Till det drack vi bubbel, en Cava Freixenet som passade perfekt till alla rätterna och räckte till tolvslaget också.

39e7e164-5f3c-45f5-8a6b-00cdf5c64924.jpg

Ostron är bland det godaste och festligaste jag vet.

52c93436-2449-421c-a45d-680971629cc1.jpg

Pilgrimsmusslor är en annan favorit. Det här receptet var en fullpoängare, med bacon och balsamico och mjäll, grön sparris. Mums!

35950b4b-c03a-42fe-8c5b-10b43120bf61.jpg

Odd varvade hälleflundra med lax. Lägg märke till de pyttesmå citronskivorna längst ut på spetten, sådana skivor fanns mellan varje fiskbit. Väldigt gott! Detta är alltså två portioner, hälften blev över till nyårsdagens middag.

eafb9cf4-8c8e-43c9-8d0b-2ef1060fdbf2.jpg

Efter Fiskspettet var jag som sagt proppmätt, men klockan var ju inte ens 22.00, så lite senare var det ingen konst att avnjuta den här Saffranspanacottan med glöggsmakande bärsylt. Receptet hittade jag på Matdagboken. Förföriskt god! 

Fram till tolvslaget pratade vi om året som gått, vad som varit bra och vad som inte varit bra. Vi är lyckliga och tacksamma att en kris med ett av barnen klarats av, att en katastrof med en svårt sjuk svärson kunde avvärjas och att vi fått ett nytt barnbarn, nummer åtta. Seglandet i Medelhavet är vårt pensionärslivs bästa livsval. Det har hänt så spännande saker med vårt företag det här året, nästa år blir avgörande för framtiden. Min galopperande vikt har påverkat både min hälsa och min livskvalitet, men det har jag tagit tag i nu, och det känns verkligen värt att fira det också.

Gillar

Kommentarer

 • 1 jan 2018 15:14
  gasten

  Maten såg riktigt god ut! 

 • 1 jan 2018 16:31
  Arrietty

  Jag håller med dig – den menyn var värd ett övertramp! 

  Senast uppdaterad 1 jan 2018 16:39

 • 1 jan 2018 17:23
  piaan55

  Lysekils fyrverkeri får jag se framemot nyårsafton 2018.  
  Gårdagens meny var inspererande.

  God fortsättning

Logga in för att skriva en kommentar.